Četvrtak, 8. prosinca 2022.

U izlogu koprivničke knjižnice možete pogledati izložbu mlade Koprivničanke Sare Bednaić

Sara svoju budućnost vidi u svijetu računala i linija kodova, ali će crtanje i slikanje uvijek biti njena prva ljubav i bijeg od stresa i svakodnevice

Preporučujemo

U izlozima koprivničke knjižnice i čitaonica Fran Galović uz druge izložbe postavljena je i izložba mlade Koprivničanke Sare Bednaić koja se željela predstaviti u okviru projekta Prostor za vas.

Sara Bednaić se crtanjem se bavi od svoje devete godine kada se priključila likovnome klubu Paleta, a njena ljubav prema olovci i kistu primijećena je već u prvome razredu osnovne škole.

Ova mlada Koprivničanka iza sebe ima puno osvojenih nagrada iz likovnih natječaja. Svoju budućnost vidi u svijetu računala i linija kodova, ali će crtanje i slikanje uvijek biti njena prva ljubav i bijeg od stresa i svakodnevice.

Iako je još uvijek u potrazi za svojim stilom kojeg polako razvija, nada se da će građani htjeti biti dio njenog malog kreativnog putovanja i kroz ovu izložbu te prateći njen rad putem Instagram profila sarabednaic_drawings.

Pod motom ‘Predstavi se, inspiriraj, pokreni!’ knjižnica nudi mladima, i svima koji se tako osjećaju mogućnost da uz događanje ili izložbu u izlogu knjižnice predstave svoj literarni, glazbeni i umjetnički rad, ali i razne druge vještine koje žele podijeliti s drugima.

– Cilj projekta je potaknuti mlade na stvaralaštvo, razmjenu ideja, druženje i prihvaćanje knjižnice kao otvorenog, slobodnog i demokratičnog mjesta na kojemu mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i slobodno se izražavati, predstavljati i stvarati – ističu iz knjižnice.

Projekt je inspiriran sličnim projektima koje su koprivničke knjižničarke Danijela Petrić i Maja Krulić Gačan upoznale tijekom Erasmus+ studijskog posjeta knjižnicama u Danskoj i oduševljene su dosadašnjim odazivom sudionika i pozitivnim reakcijama publike.

Knjižnica poziva sve zainteresirane da se i dalje javljaju, pripremaju svoje izložbe, predstavljaju literarne radove ili organiziraju radionice tijekom kojih će posjetiteljima predstaviti svoje vještine.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti