Petak, 25. lipnja 2021.

U Koprivnici održana prva radionica u sklopu projekta AGORA

Gradovi u kojima će se odvijati aktivnosti su uz Koprivnicu, Slavonski Brod, Zenica, Kišinjev, Szarvas, Prag, Cluj, Sofia i Neckar-Alb regija

Preporučujemo

U utorak je u sklopu projekta AGORA u koprivničkoj gradskoj vijećnici održana prva radionica.

Radi se o projektu kojemu je cilj u 10 gradova identificirati najvrjednije napuštene ili neiskorištene prostore kako bi se isti revitalizirali. Projekt oko sebe okuplja 17 partnera iz deset zemalja, a gradovi u kojima će se odvijati aktivnosti su uz Koprivnicu, Slavonski Brod, Zenica, Kišinjev, Szarvas, Prag, Cluj, Sofia i Neckar-Alb regija.

Sudionike radionice na samom početku pozdravila je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Temeljem prethodnih analiza odlučeno je da će projekt u Koprivnici obrađivati područje Svilarske ulice.

Radionica u sklopu projekta Agora

Na prvoj radionici sudjelovali su predstavnici Grada, gradskih ustanova, poduzeća i instancija, predstavnici civilnog društva, udruga te vlasnici nekretnina u Svilarskoj ulici.

Radionicu je vodila arhitektica i stručnjakinja za urbanu regeneraciju Maja Kireta koja je okupljanima nastojala približiti prostorno planiranje. Nakon radionice u vijećnici, ista se nastavila na terenu, odnosno u Svilarskoj ulici.

Projekt AGORA je sufinanciran iz programa INTERREG Danube Transnational Programme. S provedbom je započeo 1. srpnja 2020., a trajat će sve do 31. prosinca 2022., odnosno 30 mjeseci.

Najnovije objave