Petak, 19. srpnja 2024.

U Koprivnici predstavljena knjiga Irene Kovačić ‘Moj put Camino’ i turistički proizvod ‘Camino Podravina’

Događanju su, uz brojne druge uzvanike, prisustvovali i župan Darko Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice, kao i Kristina Sočev, pomoćnica direktora TZ-a, koji su Irenu Kovačić pohvalili na knjizi u kojoj je predstavila svoja iskustva te joj zahvalili na doprinosu projektu Camino Podravina

- Oglas -

U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije u Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici predstavljena je knjiga Irene Kovačić “Moj put Camino”, kao i turistički proizvod “Camino Podravina”.

Događanju su, uz brojne druge uzvanike, prisustvovali i župan Darko Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice, kao i Kristina Sočev, pomoćnica direktora TZ-a, koji su Irenu Kovačić pohvalili na knjizi u kojoj je predstavila svoja iskustva te joj zahvalili na doprinosu projektu Camino Podravina.

Darko Koren i Irena Kovačić
Darko Koren i Irena Kovačić // Foto: TZ KC-KŽ

Valja podsjetiti, krajem rujna je županijska Turistička zajednica, uz potporu Bratovštine svetog Jakova, organizirala trodnevni Camino Podravina vikend namijenjen hodočasnicima koji su propješačili dionicu dugu 77 kilometara od Koprivnice do Ludbrega.

- Oglas -

Cilj tog događanja bio je promovirati novi turistički proizvod, koji je izazvao velik interes građana, kao i treću etapu staze koja prolazi kroz županiju.

Ovo je područje tako postalo dio hrvatske Camino rute, koja je dio europske mreže hodočasničkih putova svetog Jakova.

Kristina Sočev
Kristina Sočev // Foto: TZ KC-KŽ

Projekt uključuje obnovu srednjovjekovnih hodočasničkih ruta kroz Hrvatsku prema Santiago de Composteli, a jedna od 18 planiranih dionica je i Camino Podravina, koja, kao zaseban turistički proizvod, daje veliki doprinos razvoju vjerskog turizma na području Koprivničko-križevačke županije i motivira posjetitelje na višednevni boravak.

“Hodočasnicima je potrebna minimalna infrastruktura, a njihov boravak na ovom području bit će pokretač ponude smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta, kao i prilika za predstavljanje naše bogate kulturne i povijesne baštine”, istaknuto je na službenim internetskim stranicama županijske uprave.

Lijep broj zainteresiranih na predstavljanju knjige Irene Kovačić
Lijep broj zainteresiranih na predstavljanju knjige Irene Kovačić // Foto: TZ KC-KŽ

Projekt realizira Bratovština uz potporu županijske Turističke zajednice, koja je dosad osigurala preko 40.000 kuna za označavanje rute po Podravini, a u dijelu troškova sudjeluje i Turistička zajednica područja Dravski Peski.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti