Srijeda, 4. listopada 2023.

U koprivničkoj bolnici hospitalizirano petero zaraženih

Ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić naaglasio je kako novooboljele osobe s područja Podravine i Prigorja imaju lakše simptome bolesti

- Advertisement -

Kao što smo ranije već izvijestili, na području Koprivničko-križevačke županije tri su nova pozitivna slučaja COVID-19 infekcije, a riječ je o dva kontakta ranije oboljelih osoba te jednoj novooboljeloj osobi.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić kazao je kako je epidemiološka situacija i dalje vrlo dobra te kako je uz osam ozdravljenih osoba na području županije do sada ukupno zabilježeno 32 slučaja oboljenja uzrokovanih koronavirusom.

Ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić potvrdio je kako je u bolnici hospitalizirano ukupno pet osoba zaraženih koronavirusom te da novooboljele osobe imaju lakše simptome bolesti.

- Advertisement -

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla, pak, istaknula je kako se kod dvije osobe radi o ranije poznatim kontaktima, dok kod jedne osobe traje epidemiološka obrada kontakata.

– Postoji lokalna transmisija virusa te sukladno tome i osobe koje ne možemo povezati s izvorom zaraze. Stoga apeliram na sve stanovnike da se ponašaju odgovorno i primjenjuju sve mjere prevencije – naglasila je ravnateljica D. Vadla.

Tri novozaražena u Podravini i Prigorju, dozvoljen individualan lov i ribolov

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti