Nedjelja, 2. listopada 2022.

U koprivničkoj knjižnici čarobnom radionicom obilježen rođendan Harryja Pottera

Svi sudionici radionice počastili su se rođendanskom tortom i pivoslacem – 'butterbeerom' – posebnim pićem iz knjiga o Harryju Potteru

Preporučujemo

U koprivničkoj je knjižnici čarobnom kreativnom radionicom i veselim druženjem proslavljen rođendan Harryja Pottera, 31. srpnja, koji je i datum rođenja autorice serijala, J. K. Rowling.

Dvadesetak djece i mladih sudjelovalo je u programu ‘Sretan rođendan, Harry Potter!’ održanom 13. srpnja u sklopu ciklusa programa za mlade +Godišnja doba s Harryjem Potterom u Hogwartsu’.

“Zbog vrlo velikog interesa, na radionicu je primljen dvostruko veći broj polaznika od planiranog pa se program zbog epidemioloških mjera odvijao paralelno u dvije grupe, a dio aktivnosti provodio se i u dvorištu knjižnice i kina”, istaknuli su iz koprivničke knjižnice.

Usprkos vrlo vrućem danu i jakoj sparini, svi prisutni uživali su u druženju te pokazali odlično poznavanje serijala o Harryju Potteru, kao i veliku motiviranost i kreativnost u ispunjavanju svih zadataka koje su za njih pripremile knjižničarke – voditeljice radionice Valentina Mikec i Ljiljana Vugrinec te Ana Škvarić, uz pomoć knjižničnih volonterki Marije Vugrinec i Blanke Bunić.

Čarobni štapići

Sudionici radionice imali su priliku izraditi vlastiti čarobni štapić od suhih grana nađenih u prirodi. Štapić je svatko originalno ukrasio po svojoj želji, različitim maštovitim dodacima pomoću vrućeg ljepila, perlicama, špagicama, bojom, šljokicama.

Neki od tako izrađenih štapića moći će se vidjeti i na tematskoj izložbi knjižnične građe ‘Sretan rođendan, Harry Potter!’ koja će biti postavljena u izlogu knjižnice od 16. do 31. srpnja.

U drugom dijelu radionice polaznici su izrađivali origami kutijicu od papira iz starih, otpisanih knjiga koju su također ukrasili isprintanim motivima iz svijeta Harryja Pottera.

Također, rješavali su tematski online kviz s pitanjima iz omiljenog Harry Potter serijala te su naučili kako funkcionira 3D printer pomoću kojeg su knjižničari kao dar za sve polaznike radionice izradili i posebne bookmarkere.

Čarobna radionica

Na kraju, svi sudionici radionice počastili su se rođendanskom tortom i pivoslacem – ‘butterbeerom’ – posebnim pićem iz knjiga o Harryju Potteru, koje je, naravno, specijalno za ovu priliku servirano u bezalkoholnoj verziji.

“Sljedeća radionica u ciklusu ‘Godišnja doba s Harryjem Potterom u Hogwartsu’ pod nazivom ‘U vlaku za Hogwarts’ održat će se 24. kolovoza, a bit će, kao i dosadašnje radionice u ovom ciklusu, namijenjena mladima od 11 do 19 godina”, ističu iz koprivničke knjižnice.

Pozivaju se svi zainteresirani da prate web i Facebook stranicu knjižnice kako bi na vrijeme poslali svoje prijave koje će se primati nekoliko dana prije održavanja radionice.

- Advertisement -

Najnovije objave