Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

U koprivničkoj knjižnici Fran Galović proveden pilot projekt ‘Bake na YouTube-u’

Projekt je održan u suradnji s Povijesnim društvom Koprivnica, a u radioničkom djelu projekta sudjelovale su članice društva i djeca osnovnoškolske dobi

Preporučujemo

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2022. u koprivničkoj knjižnici i čitaonici Fran Galović je proveden pilot projekt pod nazivom ‘Bake na YouTube-u’.

Projekt je održan u suradnji s Povijesnim društvom Koprivnica, a u radioničkom djelu projekta sudjelovale su članice društva i djeca osnovnoškolske dobi.

“Cilj je podučiti djecu raznim vještinama, zabilježiti priče iz prošlosti, ali i međugeneracijsko druženje, upoznavanje novih tehnologija te stvaranje novih sadržaja koji će potaknuti djecu i starije na korištenje knjižnice”, istaknuli su iz koprivničke knjižnice.

Projekt Bake na You Tube-u
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Tijekom radionice djeca i članice Povijesnog društva podijelili su se u timove, svaki tim se pobliže upoznao, a zatim su, prema zajednički osmišljenom scenariju, napravili kratke videozapise.

“Svi sudionici pokazali su veliki interes te iskazali zadovoljstvo radionicom koja je bila edukativna i zabavna”, ističu iz koprivničke knjižnice.

U drugoj fazi projekta knjižničarke će s mlađim polaznicima projekta editirati videozapise te ih postaviti na YouTube kanal knjižnice.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti