Utorak, 6. lipnja 2023.

U Križevcima od sljedećeg tjedna besplatni internet za građane i posjetitelje

Na svaku od pristupnih točaka se istovremeno može prijaviti najmanje 10 korisnika bez pada kvalitete usluge, a minimalna brzina iznosi 30/10Mbit/s

Grad Križevci jedan je od mnogih gradova i općina u Hrvatskoj koji je opremio i instalirao nove pristupne točke za bežični gradski internet.

Rezultat je to uključivanja u inicijativu WiFi4EU koju financira Europska komisija, s ciljem promicanja internetske povezivosti u lokalnim zajednicama kroz osiguranje visokokvalitetnog besplatnog pristupa internetu za građane i posjetitelje na mjestima kao što su parkovi, trgovi, knjižnice i druge javne površine određene kao središta javnog života.

– Grad je ovim natječajem osigurao 15.000 eura za nabavu najsuvremenije opreme za Wi-Fi pristupne točke te su dobivena bespovratna sredstva utrošena u omogućavanje pristupa širokopojasnom internetu na lokacijama koje obuhvaćaju najfrekventnija mjesta u gradu – istaknuli su iz križevačke gradske uprave.

Konkretno, oprema je postavljena na sljedećim lokacijama: Planinarsko društvo, Turističko informativni centar, gradski bazeni, sportska dvorana, gradska tržnica, Razvojni centar i tehnološki park te na zgradi željezničkog kolodvora.

Radovi na instalaciji opreme su završeni i već od sljedećeg tjedna će se svi građani i posjetitelji moći besplatno spojiti na internet.

Kako bi se osiguralo visokokvalitetno korisničko iskustvo, na svaku od pristupnih točaka se istovremeno može prijaviti najmanje 10 korisnika bez pada kvalitete usluge, a minimalna brzina iznosi 30/10Mbit/s.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti