Srijeda, 28. veljače 2024.

U Legradu održana prva večer 14. Međunarodnog festivala folklora ‘Iz bakine škrinje’

Riječ je o manifestaciji koja je mjesto susreta različitih kultura, upoznavanja, učenja te razvijanja poštovanja i prijateljstva među narodima

- Oglas -

Nakon godinu dana pauze, Dani kulturne baštine i Međunarodni festival folklora ‘Iz bakine škrinje’ vratili su se u Koprivničko-križevačku županiju.

Festival se ove godine održava po 14. put, a ugostio je folkloraše iz cijele Hrvatske i susjedne Mađarske.

U prostorijama Evangeličke crkve u Legradu, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, u petak je održana prva festivalska večer kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te ujedno otvorio 14. Međunarodni festival folklora ‘Iz bakine škrinje’.

- Oglas -
 Međunarodni festival folklora 'Iz bakine škrinje'
Međunarodni festival folklora ‘Iz bakine škrinje’ // Foto: kckzz.hr

“Iznimno nam je drago što smo kao Županija godinama pokrovitelj ove vrijedne i važne manifestacije u sklopu koje se posjetiteljima prezentira raskoš i bogatstvo tradicijske kulture našeg područja, ali i naših bližih i daljih susjeda. Vesele nas gosti iz Hrvatske i susjedne Mađarske, njegujemo prijateljske odnose i stvaramo nove suradnje te svima želim da se ugodno osjećaju. Uživajte u nastupima i maštovitim koreografijama te ponesite lijepa sjećanja na našu županiju!”, poručio je Ljubić te naglasio važnost očuvanja hrvatske kulturne i tradicijske baštine

Okupljenima se obratio i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić koji je sudionicima Festivala poželio dobrodošlicu, a nastupili su Varaždinski folklorni orkestar, KUD Salinovec, ŽVS i plesni par KUD-a Delovi te gosti iz Mađarske – Folklorni ansambl Unagresca táncegyüttes. Festivalu je u ime organizatora prisustvovala Nada Šešić, umjetnička direktorica Folklornog ansambla Koprivnica i predsjednica županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga.

 Međunarodni festival folklora 'Iz bakine škrinje'
Međunarodni festival folklora ‘Iz bakine škrinje’ // Foto: kckzz.hr

“Riječ je o manifestaciji koja je mjesto susreta različitih kultura, upoznavanja, učenja te razvijanja poštovanja i prijateljstva među narodima”, istaknuli su iz županijske uprave.

Organizatori su Folklorni ansambl Koprivnica i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, suorganizator KUD Zrin Legrad, a pokrovitelji Koprivničko-križevačka županija,Turistička zajednica Koprivničko-križevačke zajednice, Grad Koprivnica, Savez Alpe Jadran, Općina Legrad, HDS-ZAMP te koprivnička knjižnica i čitaonica Fran Galović.

 Međunarodni festival folklora 'Iz bakine škrinje'
Međunarodni festival folklora ‘Iz bakine škrinje’ // Foto: kckzz.hr
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti