Srijeda, 21. veljače 2024.

U lubreškom Grafičaru ne mire se s odlukom o prekidu košarkaškog prvenstva

Sramotna odluka HKS-a. Mnogima je svejedno što se prvenstvo poništava, nama nije. Uložili smo ogromno puno truda, energije, dečki su dali sve od sebe, trenirali, odricali se, a na kraju nešto je i koštalo, ističe Siniša Beser, sportski direktor i član uprave Grafičara.

- Oglas -

Hrvatski košarkaški savez prošlog tjedna izvijestio je javnost kako se zbog globalne pandemije izazvane koronavirusom i nemogućnosti nastavka prvenstva prekida natjecateljska sezona 2019./20.

To znači da se u ligama koje vodi HKS neće proglasiti prvak niti određivati poredak. Odluka se odnosi na sve lige i sve dobne kategorije osim Prvenstva Hrvatske za kadetkinje U-15 i djevojčice U-13 jer su ta natjecanja u potpunosti dovršena. U sezoni 2020./21. u svakoj pojedinoj ligi nastupit će isti klubovi koji su nastupali u sezoni 2019./20.

Ova odluka nije dobro sjela u Grafičaru iz Ludbrega koji je bio na dobrom putu da osvoji naslov u Drugoj HKL Sjever. Naime, Ludbrežani su trenutačno drugi, ali imaju utakmicu manje od vodećeg Međimurja iz Čakovca i bolji međusobni omjer. Do kraja prvenstva ostalo je još samo tri, odnosno četiri kola.

- Oglas -

– Sramotna odluka HKS-a. Mnogima je svejedno što se prvenstvo poništava, nama nije. Uložili smo ogromno puno truda, energije, dečki su dali sve od sebe, trenirali, odricali se, a na kraju nešto je i koštalo. I to ne vrijedi samo za seniore, nego za sve kategorije sa svim trenerima. Ovako završiti prvenstvo četiri kola prije kraja je vrlo neočekivana i nespretna odluka. Očito se sve vrti oko dva ‘velika’ kluba koja su se usred ove krize raspala. I što se tiče Cibone financira se ionako već godinama gradskim novcima i u predstečaju je već jako predugo. Za Zadar ne znam pa neću komentirati, ali vidim što Tornado kaže… I opet smo mi mali klubovi koji igramo košarku srcem i koji ulažemo sebe u sport ostali osakaćeni zbog velikih i zbog nepromišljenih i vrlo loših odluka čelnih ljudi HKS-a – ljutit je Siniša Beser, sportski direktor i član uprave Grafičara.

Dodaje da će, ako ova odluka ostane na snazi, a izgledno je da promjena neće biti, ozbiljno razmotriti daljnji rad i natjecanja pod nadležnošću HKS-a.

– Ovo je sramotno i nije sportski niti je u cilju i interesu sportaša. Dečki koji su živjeli košarku cijelu sezonu i ginuli za boje kluba, srce davali na terenu, da ovako budu nagrađeni… Sramota! Osobno sam predlagao da se nikakve odluke još ne donose jer još ima vremena. Naš je stav bio da se odigra završnica prvenstva pa makar i u lipnju, kraj se uvijek stigne proglasiti ako se ne stvore uvjeti za igranje. Neka se igra i neka najbolji na parketu dignu kantu. Barem u nižim ligama i u mlađim kategorijama ako je Premijer liga u problemu jer su se igrači rasuli sve po svuda. Pogotovo u ovim kriznim vremenima dok je prioritet zdravlje i očuvanje radnih mjesta. Ima vremena, pričekajmo… No, očito u HKS-u misle drugačije – istaknuo je Beser.

U Podravcu iz Virja, aktualnom prvaku, daleko su mirniji jer oni s trećeg mjesta nisu mogli ni gore niti dolje.

– Prihvaćamo odluku saveza kakva ona bila. Nama je natjecateljski svejedno, treći smo i bez te tri utakmice koje su nam ostale do kraja. Razumijem Grafičar, oni su trebali biti prvi – rekao je tajnik Podravca Željko Horvat, koji se nada da ova korona kriza neće utjecati i na financijsku stabilnost kluba.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti