Petak, 2. prosinca 2022.

U Ludbregu spremni za prijavu projekta javnog prijevoza

Razrađene su opcije koje zadovoljavaju potrebe radnika koji dolaze na posao, školske djece, osobe koje posjećuju doktore, ali i sve one druge aktivnosti izvan radnog vremena

Preporučujemo

Grad Ludbreg je u suradnji sa susjednim općinama obavio predradnje za prijavu projekta kojim se želi revolucionirati javni prijevoz.

Bit je integriranog prijevoza, objašnjavaju iz Grada Ludbrega, da se probaju spojiti vlak i autobus u jednu cjelinu i da oni građani koji koriste takav oblik prijevoza s jednom kupljenom kartom riješe plaćanje svog cjelokupnog putovanja.

U planu je nabavka i novih autobusa, kao i izgradnja novih željezničkih postaja da se dodatno aktiviraju dvije skupine stanovnika koji zbog nepostojanja sustava javnog prijevoza pate od manjka mobilnosti.

Razrađene su opcije koje zadovoljavaju potrebe radnika koji dolaze na posao, školske djece, osobe koje posjećuju doktore, ali i sve one druge aktivnosti izvan radnog vremena.

– Sustav je posve primjeren razvijenim sustavima Danske, Švedske, Nizozemske, Njemačke i tu nam je najveći problem željeznica koja ima relativno malo polazaka i prema Varaždinu i prema Koprivnici, ali smo prihvatili činjenicu kakva je. Ovim bismo zapravo ubrzali sve ono što se je već trebalo dogoditi. Država je već trebala izraditi županijske strategije, već su se trebali razviti županijski sustavi integriranog prijevoza. Ukoliko želimo sačuvati stanovništvo u susjednim općinama javni prijevoz je zapravo najvažniji od svih projekata koji možemo ponuditi ovaj čas našem kraju – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti