Subota, 18. svibnja 2024.

U Međimurju termovizijskim kamerama sprječavaju prodor koronavirusa u bolnice

U županiji je u zadnja 24 sata na koronavirus testirano 13 osoba, u posljednja dva dana obavljeno je ukupno 34 testiranja, a svi testovi su negativni

- Oglas -

U Međimurskoj županiji, koja u četvrtak ne bilježi nijednu novozaraženu osobu, provode sve zaštitne mjere kako bi spriječili eventualni prodor koronavirusa u zdravstvene ustanove odnosno domove za starije osobe.

Iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu navode kako su zdravstvene ustanove na području Međimurja dobile termovizijske kamere, pomoću kojih se beskontaktno detektira povišena tjelesna temperatura kao preventiva i zaštita od unošenja virusa u te ustanove.

U Županijskoj bolnici u Čakovcu termovizijski se skeniraju pacijenti i djelatnici bolnice na za to predviđenim ulazima, odnosno trijažnom ulazu za pacijente te ulazima za djelatnike.

- Oglas -

Osim na opremanju zdravstvenih ustanova, radi se i na zaštiti domova za starije osobe.

“Danas se nabavlja dodatna zaštitna oprema za domove za starije i nemoćne osobe na području Međimurja. Uvedeni su dodatni mobilni liječnički timovi, provodi se reorganizacija rada, a posebna pozornost pridaje se osobama kojima je potrebna dijaliza”, potvrdio je Hini župan Matija Posavec.

U županiji je u zadnja 24 sata na koronavirus testirano 13 osoba, u posljednja dva dana obavljeno je ukupno 34 testiranja, a svi testovi su negativni.

Tako je Međimurje i dalje na brojci od osam zaraženih, od kojih su tri osobe izliječene.

Od ostalih petero oboljelih četvero ih je i dalje u bolnici, no dobrog su općeg stanja i nisu na respiratoru, što dokazuje povoljnu epidemiološku situaciju, kažu u Stožeru.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti