Četvrtak, 6. listopada 2022.

U Mekišu održana svečana primopredaja vatrogasne opreme i vatrogasna vježba

Nakon svečane primopredaje opreme započela je taktičko-pokazna vatrogasna vježba u kojoj su sudjelovali članovi DVD-a Mekiš i DVD-a Podravske Sesvete

Preporučujemo

U sklopu obilježavanja Dana Općine Podravske Sesvete u Mekišu je održana svečana primopredaja vatrogasne opreme i vatrogasna vježba.

Svečanosti su nazočili predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Podravske Sesvete Damir Drvenkar, načelnik Općine Podravske Sesvete Mladen Sitek, zamjenik zapovjednika JVP Đurđevac Alen Škudar, članovi DVD-a Mekiš kao i predstavnici prijateljskih društava: DVD-a Kurilovec, DVD-a Koprivnica, DVD-a Ferdinadovac i DVD-a Podravske Sesvete.

Na samom početku svečanosti sve je vatrogasce postrojio predsjednik VZO-a Damir Drvenkar, predavši prijavak načelniku općine Mladenu Siteku, koji je potom izvršio smotru. Načelnik Sitek pozdravio je sve nazočne vatrogasce, zahvalivši se čelništvu DVD-a Mekiš na veoma dobroj suradnji.

Čestitao je članovima društva na dosad ostvarenim planovima, naglasivši da će općina i nadalje pomagati kako u realizaciji nabave neophodne opreme tako i u svim ostalim aktivnostima, a potom je i službeno zapovjednici DVD-a Mekiš Spomenki Karšić predao novu vatrogasnu opremu i vatrogasnu auto prikolicu.

DVD Mekiš
Vatrogasna vježba u Mekišu // Foto: Krešimir Juratović

Od gostiju nazočnima se prigodnim riječima obratio zapovjednik DVD-a Kurilovec Hrvoje Sučić, koji je istaknu veoma dobru suradnju s članovima DVD-a Mekiš, napomenuvši da će uskoro dragim prijateljima dovesti i darovati vatrogasnu opremu a da su sada donijeli kacigu i ručnu radijsku postaju marke ”Motorola”.

Nakon svečane primopredaje opreme započela je taktičko-pokazna vatrogasna vježba u kojoj su sudjelovali članovi DVD-a Mekiš i DVD-a Podravske Sesvete. Vježbu je veoma uspješno vodio i njome zapovijedao predsjednik VZO-a Damir Drvenkar.

Taktička je pretpostavka vježbe bila, da je uslijed grmljavine došlo do udara groma i iskrenja uslijed čega se zapalilo nisko raslinje, a vatra je zaprijetila gospodarskim zgradama.

Tokom vježbe nazočni su vidjeli gašenje niskog raslinja vodom, osiguravanje objekata zaštitnim mlazom, postavljanje B tlačne cijevi od hidranta do razdjelnice te potom 2 C cijevi, malo navalno vozilo s visokotlačnim modulom…

DVD Mekiš
Vatrogasci u Mekišu // Foto: Krešimir Juratović

Tijekom vježbe korištena je i novo dobivena vatrogasna oprema i prikolica, a vježba je održana poradi provjere efikasnosti sredstava opreme kao i stjecanja rutina operativnih članova za provođenje vatrogasne djelatnosti i djelovanja u slučajevima katastrofa i nesreća.

Pored mnogobrojnih gostiju i mještana Mekiša, vježbu je pozorno pratio i općinski načelnik Mladen Sitek.

Nakon vatrogasne vježbe upriličeno je prijatno druženje i prigodni domjenak za sve nazočne.

Tekst: Krešimir Juratović

- Advertisement -

Najnovije objave