Utorak, 28. rujna 2021.

U mjesec dana provođenja Olimpijade čitanja u koprivničkoj knjižnici posuđeno je 1264 knjiga

Olimpijada čitanja je ljetni izazov čitanja zabavnih knjiga za učenike nižih razreda osnovnih škola s koprivničkog područja

Preporučujemo

Tijekom 25 dana provođenja Olimpijade čitanja 2021. u koprivničkoj knjižnici i čitaonici Fran Galović posuđeno je ukupno 1264 knjiga.

Prijavilo se 216 sudionika, a do sada je aktivno sudjelovalo njih 185. Jedan je korisnik pročitao čak 47 knjiga.

Također, ususret ovoj Olimpijadi čitanja osmišljen je i web Olimpijade čitanja na kojem su dostupni popisi knjiga za sve razrede, a djeca mogu komentirati knjige te na svojem profilu evidentirati što su čitali.

Program traje do kraja kolovoza nakon čega će povodom Međunarodnog dana pismenosti biti organizirana tradicionalna završna svečanost tijekom koje se dodjeljuju medalje i priznanja sudionicima.

“Nadamo se da djeca uživaju u većini pročitanih knjiga, da čitaju s razumijevanjem čime obogaćuju svoj vokabular i stječu naviku čitanja za cijeli život”, istaknuli su iz koprivničke knjižnice Fran Galović.

Podsjetimo, Olimpijada čitanja je ljetni izazov čitanja zabavnih knjiga za učenike nižih razreda osnovnih škola s koprivničkog područja. Cilj je potaknuti djecu na čitanje neobaveznih knjiga u slobodno vrijeme te im približiti knjige i knjižnicu.

Najnovije objave