Petak, 31. ožujka 2023.

U Molvama održana radionica ‘Da nas rijeke ne poplave, smanjimo rizike od poplave’

Radionica za učenike trećih i četvrtih razreda osnovne škole izazvala je veliku pozornost djece s obzirom na zanimljiva predavanja koju su pripremili i prezentirali predstavnici Hrvatskih voda

Preporučujemo

U utorak su u Molvama u organizaciji Hrvatskih voda i Općine Molve održane dvije radionice za djecu i odrasle pod nazivom ‘Da nas rijeke ne poplave, smanjimo rizike od poplave’.

Radionice su realizirane u okviru projekta ‘Unaprjeđenje negrađevinskih mjera upravljanja rizicima od poplava u Republici Hrvatskoj – VEPAR’.

Radionica za djecu u Molvama
Foto: Općina Molve

Radionica za učenike trećih i četvrtih razreda osnovne škole izazvala je veliku pozornost djece s obzirom na zanimljiva predavanja koju su pripremili i prezentirali predstavnici Hrvatskih voda.

Djeca su tako mogla naučiti što su i kako nastaju poplave, koje aktivnosti se mogu poduzeti u sprječavanju nastanka poplava te kako se ponašati tijekom i nakon poplavnog događaja.

Maketa, posebno priređena za ove radionice te edukativne igre i slikovnice oduševile su učenike kao i njihove učiteljice.

Radionica o poplavama u Molvama
Foto: Općina Molve

Radionica za odrasle održana je u popodnevnim satima, a na njoj su sudjelovali zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan, predstavnici javnih ustanova i poduzeća, udruga, DVD-a te ostala zainteresirana javnost, stoji na službenim stranicama Općine Molve.

Predavači su prezentirali kako se provode mjere obrane od poplave u Hrvatskoj, ali s posebnim naglaskom na područje malog sliva Bistra te koje je negrađevinske mjere moguće poduzeti tako da se smanje, odnosno preveniraju poplavni događaji.

Projektom VEPAR (Vodno, Ekološko, Praćenje, Analize i Rješenja) predviđena je realizacija 68 radionica diljem Hrvatske.

Vrijednost projekta VEPAR iznosi nešto više od 250 milijuna kuna, od čega EU, iz Regionalnog fonda, sufinancira sa 70 posto, a ostatak su sredstva korisnika – Hrvatske vode i DHMZ.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti