Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

U Novigradu Podravskom održana početna konferencija projekta Zaposli pa pomozi 2

Cilj projekta je unaprijediti radni potencijal žena s nižom razinom obrazovanja s ciljem ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti

Preporučujemo

U petak, 1. listopada, održana je početna konferencija projekta Zaposli pa pomozi 2 koji se provodi u okviru Programa zapošljavanja žena Zaželi, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Korisnik bespovratnih sredstava u ovom projektu je Općina Novigrad Podravski, dok su projektni partneri Općina Peteranec, Općina Koprivnički Ivanec, Općina Đelekovec, Općina Drnje, Općina Legrad, Općina Hlebine, Općina Gola, Općina Rasinja, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Cilj projekta je unaprijediti radni potencijal žena s nižom razinom obrazovanja s ciljem ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika i potaknuti njihovu socijalnu uključenost na području devet općina Koprivničko-križevačke županije.

Ovim projektom je od 1. listopada zaposleno ukupno 37 žena koje će se u idućih 12 mjeseci brinuti za 229 krajnjih korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Ukupna vrijednost projekta je 3.371.410 kuna, a trajanje projekta je 18 mjeseci.

Na početku konferencije projekta prisutnima se obratila voditeljica projekta Mirela Rušak te izložila ciljeve, tijek i aktivnosti projekta, a nakon toga prisutne je pozdravio načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek.

Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski
Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski // Foto: Općina Novigrad Podravski

Brljek se zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na podršci u ovom i u ostalim projektima te svim partnerima na dosadašnjoj suradnji, a pogotovo PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije, na stručnoj i tehničkoj pomoći i podršci, kao i svim ostalim partnerima u projektu koji doprinose provedbi ovog hvalevrijednog projekta koji ima ogroman značaj za lokalne zajednice.

Zatim se prisutnima, kao predstavnik općina, projektnih partnera, obratio načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić.

Ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prisutnima se obratila Vesna Kuterovac, predstojnica područnog ureda Križevci koja je istaknula važnost ovog projekta koji je doprinio da je čak 37 teško zapošljivih žena pronašlo zaposlenje čime je s današnjim datumom za toliko smanjena nezaposlenost.

Ispred Centra za socijalnu skrb Koprivnica obratio se ravnatelj Danijel Rušak ističući važnost uspješne suradnje Centra s lokalnom samoupravom kojom je postignut cilj brige za starije i nemoćne osobe s područja općina svih partnera u projektu.

Na kraju je svoj govor o značaju ovog projekta za pripadnice ciljane skupine, krajnje korisnike te cjelokupnu zajednicu održao i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Najnovije objave