Petak, 27. svibnja 2022.

U Općini Molve održan sastanak o prekograničnoj suradnji s općinama iz Mađarske

Cilj koji će se ovakvom suradnjom ostvariti odnosi se na stvaranje zajedničkog identiteta, integriranog fizičkog prostora, uravnoteženog razvoja i poboljšanje politika te bolje funkcioniranje upravljačkih struktura

Preporučujemo

U srijedu je u Općini Molve održan radni sastanak o mogućnostima prekogranične suradnje s općinama iz Mađarske.

Sastanku je prisustvovao načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, načelnik Općine Novo Virje Mirko Remetović te predstavnici Koprivničko-križevačke županije, pročelnik upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, ravnateljica PORA-e Melita Birčić i viša stručna suradnica za razvojne projekte Ida Kovač Očenašek.

Sastanak o prekograničnoj suradnji s općinama iz Mađarske
Foto: Općina Molve

Tema sastanka bila je rasprava o turističkom potencijalu kojeg nude Općina Molve i susjedne općine te povezivanje istih. Razvojem turističke djelatnosti i promicanjem turističkog sadržaja i aktivnosti ostvarila bi se i prekogranična suradnja s općinama iz susjedne Mađarske s kojima već dugi niz godina ove općine ostvaruju dobru suradnju, a sve u sklopu projekta Interreg Europe.

Projekt Interreg Europe financiran iz kohezijske politike EU doprinosi jačanju ekonomske, socijalne i teritorijalne kohezije na području EU baveći se problemima koji nadilaze granice između različitih zemalja i regija.

Cilj koji će se ovakvom suradnjom ostvariti odnosi se na stvaranje zajedničkog identiteta, integriranog fizičkog prostora, uravnoteženog razvoja i poboljšanje politika te bolje funkcioniranje upravljačkih struktura.

- Advertisement -

Najnovije objave