Subota, 28. svibnja 2022.

U Podravini i Prigorju 135 novozaraženih koronavirusom

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije covid-19 potvrđen je kod ukupno 20.903 osobe

Preporučujemo

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije zabilježeno 135 novih slučajeva bolesti covid-19.

Trenutno je aktivno 1213 slučaja, oporavilo se 197 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 41 pacijent, od kojih je šest na respiratoru.

Što se tiče epidemiološkog stanja u školama na području županije, 636 učenika i 21 nastavnik su u samoizolaciji, a covid-19 je potvrđen kod 377 učenika i 61 nastavnika, priopćio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Na online nastavi su sve križevačke osnovne škole i Glazbena škola Alberta Štrige te koprivnička Osnovna škola Braće Radić, kao i 21 razred u drugim školama na području županije.

Županija kao osnivač i županijski Stožer civilne zaštite u svakodnevnoj su komunikaciji s ravnateljima i epidemiolozima te se kroz zajednički dogovor pojedinačno pristupa svakoj školi i razredu glede odluke o online nastavi.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 348 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem sa sumnjom na koronavirus.

Od početka pojave koronavirusa na području Koprivničko-križevačke županije covid-19 potvrđen je kod ukupno 20.903 osobe.

Raspored cijepljenja na punktovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu možete pogledati ovdje.

- Advertisement -

Najnovije objave