Subota, 16. listopada 2021.

U rekonstrukciju društvenog doma u Svetom Petru ulaže se više od 3 milijuna kuna

Realizacijom projekta modernizirat će se i unaprijediti kapacitet organizacije i provedbe većeg broja kulturnih i sportskih manifestacija

Preporučujemo

Rekonstrukcijom društvenog doma Sveti Petar osigurava se nastavak pružanja usluge na razini koja je primjerena kvaliteti usluge koja se očekuje u manjoj sredini.

Realizacijom projekta modernizirat će se i unaprijediti kapacitet organizacije i provedbe većeg broja kulturnih i sportskih manifestacija u primjerenim prostorima.

Projekt je sufinanciran sredstvima iz proračuna Europske unije u iznosu od 2.663.760,71 kuna, iz proračuna Hrvatske u iznosu od 470.075,42 kuna te iz općinskog proračuna u iznosu od 470.075,42 kuna.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 3.139.951,13 kuna, a planirani završetak provedbe je 2020.

Izgrađene prostorije koristit će udruge društvenih i humanitarnih djelatnosti, ustanove (škole i dječji vrtići), pojedinci na području općine Mali Bukovec, izvođači kulturno-umjetničkih programa te svi oni koji mogu doprinijeti kvalitetnijim kulturnim, znanstvenim i obrazovnim sadržajima na području naselja Općine.

Realizacijom projekta omogućit će se pružanje kvalitetnijih sadržaja lokalnom stanovništvu, a osim navedenog, realizacijom ovog projekta omogućit će i stvaranje novih radnih mjesta.

Društvene koristi ovoga projekta u skladu su sa strategijom razvoja Općine Mali Bukovec gdje je fokus stavljen na razvoj obrazovne, socijalne i kulturne infrastrukture koja će privlačiti ljude u Općinu i koja će istovremeno podupirati ekonomski razvoj, odnosno razvoj poduzetništva kao osnove budućeg razvoja Općine.

Projekt izgradnje društvenog doma u naselju Mali Bukovec namijenjen je javnim i privatnim korisnicima. Stoga će realizacija navedenog ulaganja doprinijeti pozitivnom socio-ekonomskom razvoju Općine Mali Bukovec i Varaždinske županije.

Planiranim projektom se očekuje Rekonstrukcija društvenog doma u naselju Sveti Petar i njezin pripadajući sadržaj.

Izvedbom projekta unaprijedit će se socio-ekonomski razvoj te uređenje središta naselja Sveti Petar te tako i omogućiti raznim kulturnim udrugama koji djeluju na tom području olakšano obavljanje različitih manifestacija, proba, edukacija i slično.

Plan je rekonstrukcijom društvenog doma opremiti objekt kao više funkcijski objekt za čitaonicu, različite kulturne i društvene aktivnosti stanovnika naselja Sveti Petar, ali i cijele Općine.

Projekt ‘Rekonstrukcija društvenog doma Sveti Petar II. skupine’ usmjeren je na sve stanovnike naselja koji gravitiraju prema predmetnom centru jednako kao i posjetitelji te stalni korisnici, na udruge koje se bave kulturom, očuvanjem tradicijske baštine, humanitarnim radom te na druge ustanove.

Projekt je usmjeren na podizanje kvalitete života lokalnog stanovništva i specifičnih društvenih skupina kroz kulturno održiv razvoj.

Najnovije objave