Petak, 3. prosinca 2021.

U samo četiri sata prikupili 200 kilograma hrane za Socijalnu samoposlugu

Zahvaljujući donacijama, u Crvenom križu svakoga tjedna mogu pripremiti pakete s osnovnim prehrambenim i higijenskim artiklima za potrebite sugrađane

Preporučujemo

Odličan je bio odaziv građana na akciju prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, koju je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica danas organiziralo u Shopping centru Supernova.

U kolicima volonterki građani su u četiri sata, koliko je trajala akcija, ostavili ukupno 200 kilograma različitih prehrambenih namirnica i 40 komada higijenskih potrepština, a kupovali su i bonove solidarnosti u tradicionalnoj akciji „Solidarnost na djelu“.

Volonterke koprivničkog Crvenog križa dijelile su kupcima letke s popisom potrebnih proizvoda i preuzimale donacije te na kraju s našim djelatnicima sve razvrstale na police Socijalne samoposluge.

Zahvaljujući donacijama, u Crvenom križu svakoga tjedna mogu pripremiti pakete s osnovnim prehrambenim i higijenskim artiklima za potrebite sugrađane.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica zahvalilo je građanima na vrijednim donacijama, kao i volonterkama na darovanom vremenu.

U prikupljanju su sudjelovale volonterke umirovljenice uključene u projekt „Volonter penzioner“. Projekt „Volonter penzioner“ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena „Kamengrad“, Starigrad. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Najnovije objave