Četvrtak, 29. rujna 2022.

U sklopu projekta Share music u koprivničku Umjetničku školu Fortunat Pintarić stigla oprema vrijedna gotovo 18.000 kuna

Glazbena oprema nabavljena je u svrhu lakše i kvalitetnije realizacije projekta, natjecanja u pjevanju Prvi glas i Glazbena kutija

Preporučujemo

U sklopu projekta Share music, koji Grad Koprivnica provodi u suradnji s mađarskim partnerom, gradom Hevizom, nabavljena je glazbena oprema vrijedna gotovo 18.000 kuna.

Cilj projekta Share Music je povezivanje ljudi, prvenstveno mladih ljudi od 10 do 25 godina, u prekograničnom području kroz različite kreativne aktivnosti, povećanje glazbene kulture mladih, poticanje aktivnog bavljenja glazbom te međusobno razumijevanje i uvažavanje različitih glazbenih kultura.

Od tvrtke EURO-UNIT nabavljena je sljedeća glazbena oprema: puhačko glazbalo slično saksofonu, klasična gitara, električna gitara, prijenosna klavijatura, bubnjevi, set činela, bubnjarska stolica, palice za bubnjeve te notni stalci.

– Ovim projektom ćemo poticati mlade na aktivno bavljenje glazbom, poticati njihovu glazbenu kulturu, ali isto tako i pridonositi glazbenom razumijevanju različitosti. Mi smo grad kojeg različitosti ne razdvajaju, već spajaju pa isto tako i različitosti u glazbenoj kulturi – kazala je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec prilikom obilaska Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

Navedena glazbena oprema nabavljena je u svrhu lakše i kvalitetnije realizacije aktivnosti projekta, natjecanja u pjevanju Prvi glas i Glazbena kutija (Music box).

Riječ je o aktivnostima koje će se provoditi u 2021., a u aktivnostima će uz sve zainteresirane sudjelovati i koprivnička Gimnazija Fran Galović te Umjetnička škola Fortunat Pintarić.

– Radi se o seminarima pet instrumenata koje smo osigurali putem projekta osigurali polaznicima mogućnost vježbanja i pripreme za samu radionicu za polaznike Umjetničke škole i naših partnera iz Mađarske kao i svih zainteresiranih koji će se htjeti pridružiti u tom razdoblju. Od instrumenata smo dobili električnu gitaru, klasičnu gitaru, set bubnjeva, saksofon i električne klavijature. Ideja nam je da završni koncert održimo na koprivničkom središnjem trgu te da budemo svojevrsna uvertira manifestaciji Fest Jazza u srpnju – rekla je ravnateljica Umjetničke škole Fortunat Pintarić Ariena Šandl.

Podsjetim, riječ je o dvjema aktivnostima koje će, uz niz drugih aktivnosti, organizirati Grad Koprivnica kao vodeći partner.

Natjecanje u pjevanju Prvi glas održat će se za 15 mladih pjevača iz Hrvatske i Mađarske dobne skupine 10-25 godina, a svaki partner organizirat će u svom gradu vježbe pjevanja za sudionike natjecanja u trajanju od jednog mjeseca.

Trening i vježbe bit će provedene za sudionike natjecanja, a vodit će ih profesionalni pjevači i profesori glazbe. Završno natjecanje održat će se u Koprivnici gdje će stručni žiri proglasiti pobjednika natjecanja te će svi biti prigodno nagrađeni.

Cilj aktivnosti je poticati glazbenu kreativnost i omogućiti individualni pristup svakom sudioniku u svrhu stvaranja novih mladih glazbenika.

Glazbena kutija (Music box) glavna je aktivnost projekta. Održat će se za mlade ljude od 10 do 25 godina iz Hrvatske i Mađarske gdje će sudionici imati priliku steći nova glazbena znanja od raznih stručnjaka iz područja glazbe.

Glazbena kutija u Koprivnici sastojat će se od 5 radionica u razdoblju od 5 radnih dana.

Sudionici će kroz radionice naučiti tehnike sviranja gitare, klavijatura, saksofona, bubnjeva i sličnih instrumenata te će priliku upoznati povijest glazbe u Hrvatskoj, saznati o instrumentima specifičnima za određeno područje.

Projekt SHARE MUSIC („Sharing music and connecting people in the cross-border area“) sufinanciran je iz INTERREG V- A Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020.

- Advertisement -

Najnovije objave