Utorak, 26. listopada 2021.

U srijedu predstavljanje nove Šafarekove knjige u koprivničkoj Knjižnici

Knjiga je podijeljena u sedam poglavlja te kroz veličanstvene fotografije i njihove opise prikazuje brojne vrste biljaka i životinja, krajeve kao i vremenske prilike

Preporučujemo

U srijedu, 20. listopada 2021. godine u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica svoju će najnoviju knjigu „Divlja priroda Hrvatske“ predstaviti naš poznati biolog Goran Šafarek.

Hrvatska je zemlja izuzetno bogate prirode. Iako male površine, reljefno je raznolika – od velikih panonskih rijeka koje se izlijevaju u svoja prostrana poplavna područja, brdovitog središnjeg prostora s brojnim nizinama, preko bujno obraslih zelenih planina Gorskog kotara, visoravni s krškim poljima i ponornicama, te strmih i često surovih obalnih planina i divljih kanjona s blještavim slapovima rijeka koje se ulijevaju u modro Jadransko more, do stjenovite obale koja se svrstava među najljepše na svijetu.

Otkrijte dio tih blaga u knjizi Gorana Šafareka, biologa, fotografa i snimatelja dokumentarnih filmova. Knjiga je podijeljena u sedam poglavlja te kroz veličanstvene fotografije i njihove opise prikazuje brojne vrste biljaka i životinja, krajeve kao i vremenske prilike.

Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108).

Najnovije objave