Petak, 25. lipnja 2021.

U Tjednu Crvenog križa prikupljaju se donacije za Socijalnu samoposlugu u tri koprivnička trgovačka centra

Akcije prikupljanja provodit će volonteri koprivničkog Crvenog križa u tri trgovačka centra u Koprivnici – Kaufland, KTC i Supernova

Preporučujemo

Koprivničko društvo Crvenog križa i ove će godine u Tjednu Crvenog križa prikupljati donacije za Socijalnu samoposlugu.

Akcije prikupljanja provodit će volonteri koprivničkog Crvenog križa u tri trgovačka centra u Koprivnici – Kaufland, KTC i Supernova.

Tjedan Crvenog križa u Hrvatskoj se obilježava od 8. do 15. svibnja, a sve počinje Svjetskim danom Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u čast osnivača tog međunarodnog pokreta Henrya Dunanta rođenog 8. svibnja 1928. u Ženevi.

Već tradicionalno, u Tjednu Crvenog križa u Kauflandu će se provesti akcija Vaš dar za pravu stvar. Tamo će biti postavljene košare u kojima će kupci moći ostaviti svoje donacije, a od 9 do 13 sati u Kauflandu će biti i volonteri koprivničkog Crvenog križa.

Akcija prikupljanja prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština u KTC-u će se provoditi u ponedjeljak, 10. svibnja, dok će u shopping centru Supernova volonteri biti u subotu, 15. svibnja.

Kao i inače, ove akcije prikupljanja donacija provodit će se od 9 do 13 sati, a volonteri će kupcima dijeliti letke s popisom najpotrebnijih artikala za Socijalnu samoposlugu.

Također, svoje donacije naknadno možete donijeti svoje u prostore koprivničkog društva Crvenog križa, u Ulici braće Radića 7.

“Pozivamo sugrađane i posjetitelje ovih trgovačkih centara da doniraju prehrambene namirnice i higijenske potrepštine te tako pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Prikupljeni artikli bit će raspoređeni u pakete koji se potrebitima dijele u Socijalnoj samoposluzi jednom tjedno”, istaknuli su iz Crvenog križa Koprivnica.

Isto tako, u prikupljanju donacija sudjeluju umirovljenici uključeni u projekt Volonter penzioner.

Podsjetimo, projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020.

Nositelj projekta je koprivničko društvo Crvenog križa, a partneri su Grad Koprivnica, udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

Najnovije objave