Nedjelja, 25. rujna 2022.

U veljači se otvaraju terase kafića i restorana?

Ne može se dopustiti ranije otvaranje, ako vidimo koliko je teška epidemiološka situacija, ne samo kod nas već i u zemaljama u okruženju. Iako su nam pale brojke, to nije ni približno dovoljno da bi se popustilo s mjerama

Preporučujemo

Kao što smo već izvijestili, nacionalni Stožer civilne zaštite do kraja siječnja produžio je stroge epidemiološke mjere.

Index.hr doznaje kako je najranije popuštanje mjera u Hrvatskoj moguće sredinom veljače.

“Prvo popuštanje mjera bit će dozvola rada kafićima i restoranima, ali samo na terasama. Ne može se dopustiti ranije otvaranje, ako vidimo koliko je teška epidemiološka situacija, ne samo kod nas već i u zemaljama u okruženju. Iako su nam pale brojke, to nije ni približno dovoljno da bi se popustilo s mjerama. Vidimo da se u Velikoj Britaniji pojavio novi soj koronavirusa. Vidimo da je i Njemačka odlučila produžiti mjere sve do Uskrsa. Moramo biti ozbiljni”, rekao je Indexu izvor blizak Stožeru.

Zbog hladnog vremena, ističe kako nema smisla sada otvarati terase jer bi se ljudi okupljali oko grijalica i još bi im bilo teže držati fizičku distancu.

Podsjetimo, nacionalni Stožer civilne zaštite donio je odluku kojom su od 28. studenoga zatvoreni kafići, restorani (oni smiju raditi samo dostave) i teretane, a te je mjere produžio prije tjedan dana do 31. siječnja.

- Advertisement -

Najnovije objave