Nedjelja, 26. lipnja 2022.

U Virovitici počela nova karting sezona, Marko Turk najbolji u klasi KZ2

Ono što posebno veseli je to da su među iskusnim, dugogodišnjim vozačima kartinga svoje mjesto među najboljima tražili i novi vozači

Preporučujemo

Prošlog vikenda u Virovitici je počela nova sezona Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu.

Domaćina prve utrke PH 2022., Auto moto karting klub Cobra Virovitica, zapao je težak posao organizacije 26. Nagrade Virovitice s obzirom na loše vrijeme. Kiša koja je nemilice padala nikako nije odgovarala ni vozačima ni gledateljima.

Ipak, borbe na stazi bile su vrlo atraktivne i žestoke. 28 vozača iz 11 hrvatskih klubova, među kojima i dva kluba iz Koprivnice, natjecalo se u po dvije utrke u osam klasa.

U ekipnoj konkurenciji najuspješniji su bili vozači Karting kluba Rijeka s tri boda prednosti nad državnim prvacima, ujedno najbrojnijom ekipom, domaćinima AMKK Cobra Virovitica, dok su vozači AKK Podravina Koprivnica prvu utrku završili na trećem, a KK Koprivnica na četvrtom mjestu..

Dečki iz AKK Podravina Koprivnica popeli su se na postolja u dvije klase. U onoj najbrojnijoj Rotax Max Senior, treće mjesto iza Lorenza Mahnicha (KK Rijeka) i Luke Raspora (AK Opatija) osvojio je Tomislav Hrg. U klasi Rotax Mini Max drugo mjesto pripalo je Stanku Šafaru ispred Fabijana Vidakovića (AK Ina delta ZG) dok je najbrži bio Vito Gajski Kustec (AKK Ivanić).

Iz KK Koprivnica na postolju je u klasi KZ2 pobjedu odnio Marko Turk ispred Marka Kranjčeca (AMKK Cobra VT), a u klasi Baby kart, među četiri najmlađa vozača, drugo mjesto osvojio je Andrija Borovčak.

Spomenimo i kako su sva tri prva mjesta u najjačoj klasi, KZ2 Master, pripala vozačima AMKK Cobra Virovitica, Nikola Samaržija, Tomislav i Tihomir Škvarić.

U klasi Rotax Micro Max prvo mjesto osvojio je Karlo Đaković (KK Rijeka), u klasi Rotax Max Junior Dominik Bažant (AMKK Cobra VT), a u klasi Rotax DD2 Franko Škugor (AK Dubrava Šibenik).

Ono što posebno veseli je to da su među iskusnim, dugogodišnjim vozačima kartinga svoje mjesto među najboljima tražili i novi vozači.

Jedan od njih je i mladi Stanko Šafar (AKK Podravina Koprivnica) koji je u svojoj premijernoj utrci, u teškim kišnim uvjetima, osvojio drugo mjesto i time konkurenciji s višegodišnjim iskustvom utrkivanja pokazao da je ozbiljan kandidat za postolje na svim sljedećim utrkama PH.

- Advertisement -

Najnovije objave