Srijeda, 19. lipnja 2024.

Učenica OŠ Đurđevac Nera Tomrlin osvojila 2. mjesto na Međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika

Nera je stekla iskustvo govorenja engleskog jezika u stvarnim situacijama, dodatno je razvila vještine slušanja, čitanja i pisanja

- Oglas -

U Osnovnoj školi Đurđevac održan je finalni krug 8. Međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika HIPPO 2020 u kojem je sudjelovala i učenica 8.d Nera Tomrlin.

Finale se trebalo održati u Italiji, no zbog epidemiološke situacije ove se godine održava online.

U finalnom krugu natjecanja testiraju se sve razine znanja: govorenje, čitanje, slušanje i pisanje.

- Oglas -

U preliminarnom krugu natjecanja, ove je godine sudjelovalo čak 56.017 kandidata iz pedesetak zemalja diljem svijeta, a prijaviti su se mogli učenici između 6 i 19 godina koji su bili podijeljeni u kategorije ovisno o dobi kandidata.

– Polufinale se održalo u svibnju, a naša je Nera osvojila visoko 2. mjesto (u kategoriji Hippo 3, 7. i 8. razred) te tako izborila sudjelovanje u finalu, dok joj je prvo mjesto promaklo samo za pola boda – istaknuli su iz OŠ Đurđevac.

Također, valja naglasiti da je u Hippo 3 kategoriji finale izborilo samo 47 kandidata iz različitih zemalja svijeta, a testovi su za jednu razinu viši nego u prvom krugu natjecanja.

Kroz ovo testiranje, Nera je stekla iskustvo govorenja engleskog jezika u stvarnim situacijama, dodatno je razvila vještine slušanja, čitanja i pisanja te upoznala nekoliko kandidata iz drugih zemalja s kojima će i dalje nastaviti komunikaciju na engleskom jeziku.

Isto tako, svi finalisti Hippo 3 kategorije dobit će certifikat o položenom B1 stupnju engleskog jezika (ukoliko imaju više od 50% točnih odgovora), a ovisno o plasmanu i druge vrijedne nagrade.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti