Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Učenice iz Drnja štićenicima koprivničkog Doma za starije poklonile knjigu i čitale im pjesme

Korisnicima su poklonile knjigu Ephraima Kishona "Kod kuće je najgore". Knjigu su izabrale zbog kratkih i humorističnih priča

- Oglas -

Promocija čitanja i suradnja Osnovne škole Fran Koncelak Drnje s lokalnim vrtićima se proširila i na starije pripadnike društva.

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjigom, 14. veljače, učenice Hana Sataić, Ema Eršeg i Zita Varga te školska knjižničarka Stjepana Kadić iz drnjanske škole u ponedjeljak su posjetile Dom za starije i nemoćne u Koprivnici.

Korisnicima su poklonile knjigu Ephraima Kishona “Kod kuće je najgore”. Knjigu su izabrale zbog kratkih i humorističnih priča.

- Oglas -

Upravo iz ove zbirke su izabrale dvije priče – “Na sliku i priliku” i “Pakao zvani kakao”, koje su im zajednički pročitale.

Štićenici Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici
Štićenici Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici // Foto: OŠ Fran Koncelak Drnje

Nakon čitanja, druženje su nastavili uz ugodan razgovor. Učenice su saznale da svi korisnici doma vole čitati te da imaju svoju knjižnicu. Također, rado posjećuju i bibliobus. Neki su pravi čitači postali tek u mirovini, a neki su u mirovini otkrili i pjesnika u sebi.

Učenice su na kraju susreta vrlo rado pročitale dvije prigodne pjesme, koje je napisala jedna korisnica doma.

“Na obostrano zadovoljstvo novo druženje uz knjigu dogovoreno je za nekoliko mjeseci. Ova lijepa aktivnost organizirana je u sklopu Erasmus+ projekta TITLE i Erasmus akreditacije”, otkrila nam je školska knjižničarka u Drnju Stjepana Kadić.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti