Četvrtak, 2. veljače 2023.

Učenici 4.c razreda Osnovne škole ‘Braća Radić’ uživali na nagradnom izletu u Parku znanosti

Voditelj Parka znanosti učenicima je približio znanost i usmjerio ih prema učenju i istraživanju, potaknuo ih na razmišljanje, komunikaciju i suradnju, a sve kroz igru i zabavu

Preporučujemo

Učenici 4.c razreda Osnovne škole ‘Braća Radić’ Koprivnica u pratnji svoje učiteljice Vesne Mlinarić i školske knjižničarke Adrijane Hatadi posjetili su Park znanosti u Oroslavju.

Bio je to nagradni izlet. Učenica Leona Salajpal osvojila je prvo mjesto za svoj likovni rad ‘Moja svemirska letjelica’ na natječaju Parka znanosti i tako osvojila nagradu za cijeli razred.

Radići u Parku znanosti
Foto: OŠ ‘Braća Radić’ Koprivnica

Učenici su imali priliku upoznati Park znanosti kao park interaktivnih eksponata koji prikazuju zanimljive pojave iz fizike, astronomije, matematike, geografije i psihologije.

Voditelj Parka znanosti učenicima je približio znanost i usmjerio ih prema učenju i istraživanju, potaknuo ih na razmišljanje, komunikaciju i suradnju, a sve kroz igru i zabavu.

Učenici su naučili kako prošetati Sunčevim sustavom u samo sat vremena, je li moguće razgovarati šapatom na 30 metara i druge zanimljive stvari.

Udarajući štapićem po metalnim cijevima različitih duljina, učenici su se divili nastaloj melodiji, lijepoj Beethovenovoj Devetoj simfoniji, poznatoj kao Oda radosti.

– Učenici su bili oduševljeni svime što su vidjeli i doživjeli. Mnogo su naučili, a uz to su se i jako dobro zabavili. Bilo je vremena i za igru i druženje. Lijepe trenutke provedene zajedno pamtit ćemo zauvijek – rekla je učiteljica Vesna Mlinarić.

Radići u Parku znanosti
Foto: OŠ ‘Braća Radić’ Koprivnica
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti