Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Učenici koprivničke Obrtničke škole Leonardo, Luka i Matija sjajni na izložbi inovacija

Izložba je okupila nadarene učenike, studente i inovativne poduzetnike iz cijele Hrvatske, a predstavljeno je gotovo stotinu inovacija iz različitih područja

Lijepe vijesti stižu iz koprivničke Obrtničke škole.

Naime, na nedavno održanoj 8. izložbi inovacija I3G u Ivanić Gradu koprivnički su učenici osvojili dvije zlatne i jednu srebrnu medalju.

Izložba je okupila nadarene učenike, studente i inovativne poduzetnike iz cijele Hrvatske, a predstavljeno je gotovo stotinu inovacija iz različitih područja.

Učenici koprivničke Obrtničke škole i mentori
Foto: Obrtnička škola Koprivnica

Leonardo Goričanec, učenik trećeg razreda zanimanja stručni tehničar s primijenjenim računalstvom, izradio je impresivni Pametni staklenik/rasadnik. Njegov mentor bio je Zlatko Dodlek, a Leonardo je vještinom i trudom oduševio sve prisutne te zasluženo osvojio zlatnu medalju.

Za iznimnu stručnost i inovativnost zlatnom medaljom nagrađen je i učenik četvrtog razreda (tehničar za računalstvo), Luka Cuković pod mentorstvom Dubravke Jakupec.

Naime, Luka je izradio izvanrednu Igraću konzolu s Raspberry Pi.

Također, za trud i predanost u izradi projekta DIY 3D printer srebrnu medalju osvojio je učenik četvrtog razreda (tehničar za računalstvo) Matija Habek pod vodstvom mentora Danijela Mustafe.

Učenici koprivničke Obrtničke škole i mentori
Foto: Obrtnička škola Koprivnica

“Ovaj izvanredan uspjeh naših učenika dokazuje njihovu stručnost u području inovacija te posvećenost našeg obrazovnog tima koji ih je vodio i podržavao tijekom ovog izazovnog puta. Čestitamo našim talentiranim učenicima na osvojenim zlatnim i srebrnim medaljama. Vaši projekti su izvor inspiracije za sve nas i pravi primjer uspješne primjene znanja i kreativnosti”, istaknuli su iz koprivničke Obrtničke škole.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti