Srijeda, 22. ožujka 2023.

Učenici Obrtničke škole Koprivnica sudjelovali na 4. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije

Mentorica učenicima bila je profesorica savjetnica za hrvatski jezik mr. sc. Danijela Vrtiprah

Preporučujemo

Učenici drugih razreda Obrtničke škole Koprivnica, četverogodišnjih zanimanja tehničar za računalstvo (2.b) i tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom (2.a), sudjelovali su na četvrtom Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije održanom na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Dva tima, Otpornici i Prevoditelji, za svoj su rad odabrali temu glagoljica i osmislili idejna rješenja u sektorima kreativne industrije koja odgovaraju na zadano pitanje natjecanja ‘kako osvajati glagoljicom u novom mileniju?’.

Otpornici su oblikovali ‘Escape Room’ iz kojega će izaći samo vrsni poznavatelji glagoljice, a Prevoditelji su osmislili web stranicu o glagoljici te izradili program transliteracije latinice u glagoljicu.

Mentorica učenicima bila je profesorica savjetnica za hrvatski jezik mr. sc. Danijela Vrtiprah, doznajemo u Obrtničkoj školi Koprivnica.

Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije u Osijeku
Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije u Osijeku // Foto: Obrtnička škola koprivnica

Sažetak rada za Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije

Glavna tema projekta je učenje o glagoljici na principu igre escape room ili soba za bijeg u kojoj mladi i stari uz pomoć elektroničkih uređaja pokušavaju naći točne odgovore o glagoljici. Ideja projekta je da se uz zabavan i moderan način o glagoljici uči i razmišlja uz pomoć igre.

Svaka igra zahtijeva pobjednika, a svaki pobjednik zahtijeva konkurenciju. Kako biste pobijedili, skupina ili par igrača u što kraćem vremenskom periodu mora doći do završnog rješenja koje je povezano s temom natjecanja. Odgovor na svaki zadatak može biti točan ili netočan.

Kako bi natjecatelji stigli do završnog rješenja, rješenja svakog pitanja morat će posebno zapisati ili pamtiti. Ako je odgovor netočan, natjecatelji se vraćaju na početak igre.

Igra je savršen način da se glagoljica kao pismo predstavi novim generacijama.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti