Srijeda, 28. veljače 2024.

Učenici Osnovne škole ‘Braća Radić’ uspješni na likovno-literarnom natječaju ‘Florijan i ja’

Učenica Una Bebek iz šestog razreda za svoj literarni rad “Sneg je prvi opal“ osvojila je prvu nagradu. Njena je mentorica Ivana Pintarić

- Oglas -

Osnovna škola Domašinec provodi projekt ‘Florijan i ja’ s ciljem očuvanja i popularizacije imena i djela pučkog pisca, pjesnika, skladatelja, kipara i kantora Florijana Andrašeca rođenog 1888. godine u Dekanovcu.

U sklopu projekta raspisan je bio likovno-literarni natječaj s ciljem da se potakne učenike na upoznavanje međimurskih popijevki te na likovno i literarno stvaralaštvo.

Pristigli radovi bili su podijeljeni u dvije kategorije, od 1. do 4. razreda te od 5. do 8. razreda, a učenici koprivničke Osnovne škole ‘Braća Radić’ postigli su velik uspjeh.

- Oglas -

Učenica Una Bebek iz šestog razreda za svoj literarni rad “Sneg je prvi opal“ osvojila je prvu nagradu. Njena je mentorica Ivana Pintarić.

U kategoriji učenika od 1. do 4. razreda pohvaljeni su radovi učenika Patrika Purića (2.d, naziv rada ‘Proleče’, mentorica Ines Turk) i Ene Čičin-Mašansker (4.c, naziv rada ‘Proleče’, mentorica Vesnica Mlinarić).

Svečano otvorenje izložbe najuspješnijih likovnih i literarnih radova pristiglih na natječaj ‘Florijan i ja 2022.’ održano je u četvrtak, 28. travnja, na dan pjesnikovog rođenja u Domu kulture Dekanovec.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti