Petak, 29. rujna 2023.

Učeničko-učiteljska izložba uoči Uskrsa u Osnovnoj školi Gola jednostavno je predivna

Ponosna sam na učenike i učitelje crtače. Lijepo je raditi u školi u kojoj su i učitelji i učenici spremni na suradnju, ali i kreativni jer kreativnost je čovjeku urođena i bez nje kao da dišemo s upola kisika, ističe ravnateljica Osnovne škole Gola Violeta Pranjić

- Advertisement -

Kako kaže ravnateljica Violeta Pranjić, da u Osnovnoj školi Gola imaju kreativne učenike, izvrsne crtače i slikare su znali, ali da imaju izuzetne učitelje crtače, nisu znali.

Niti učitelji sami pa čak niti oni koji se pomalo bave slikanjem, nisu znali kako se u njima skriva pravi umjetnik, crtač, koji samo čeka priliku izaći na vidjelo.

– Predivno je čuti kako, uz sve nedaće koje su nas snašle ove školske godine i uz sve teškoće s kojima se svakodnevno susrećemo u školi, učitelji u školi komentiraju kako su se zarazili crtanjem i kako samo čekaju novi crtački izazov. Glavni ‘krivac’ što u školi vlada odlična crtačka atmosfera je naš učitelj likovne kulture Mario Dimić. Sve je krenulo još ljetos, a od tada, učitelji naše škole, uspjeli su realizirati tri izložbe. Prva je bila za Dan učitelja, druga za Dan žena i ova treća za Uskrs – otkrila je ravnateljica.

- Advertisement -

Kako su sada već svi iskusni crtači, jer ipak imaju već dvije izložbe iza sebe, ovaj put, otišli su korak dalje, a za ideju je zaslužan “školski likovnjak”.

Njegova ideja bila je spojiti talentirane učenike i učitelje koji su pokazali zavidno crtačko umijeće. S obzirom na to da nam se bliži jedan od najvećih kršćanskih blagdana, Uskrs, učenici i učitelji su radili iste motive na tematiku Uskrsa, točnije, crtali su postaje Križnog puta.

U crtačku avanturu ovaj put krenulo je sedam učitelja i 14 učenika. Svaki učenik je crtao jednu postaju Križnog puta, dok su učitelji, s obzirom na to kako ih je bilo sedam prijavljenih, crtali po dvije postaje.

– Nastali su nevjerojatni radovi, a reakcije i učenika i učitelja bile su odlične jer su uspoređivali čiji crtež je uspješniji. Nitko nije krio oduševljenje prilikom postavljanja izložbe. Ideja ovakvog načina rada pokazala se odlična kao i sam koncept učeničko- učiteljske izložbe – kaže Violeta Pranjić.

Učenici crtači bili su Nika Požgaj, 6.a, Hana Subotičanec, 6.a, Klara Solić, 5.a, Ema Vedriš, 8.a, Ivana Bosman, 8.b, Valentina Dombaj, 5.a, Lea- Katarina Šestak, 8.b, Jana Marković, 7.a, Klara Široki, 8.a, Petra Požgaj, 7.a, Katja Bečeheli, 6.b, Lucija Lovković, 7.b, Eva Pavlović, 7.b i Emina Volarić, 6.b.

- Advertisement -

Učitelji crtači, pak, bili su Biserka Saboliček, Valerija Vargantolić, Petar Žugec, Tajana Tucković, Irena Flajs, Sanja Šandrovčan i Josipa Kičinbaći.

– Ponosna sam na učenike i učitelje crtače. Lijepo je raditi u školi u kojoj su i učitelji i učenici spremni na suradnju, ali i kreativni jer kreativnost je čovjeku urođena i bez nje kao da dišemo s upola kisika – zaključila je ravnateljica Osnovne škole Gola Violeta Pranjić.

Crteži križnog puta učenika i učitelja Osnovne škole Gola Crteži križnog puta učenika i učitelja Osnovne škole Gola

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti