13.1 C
Zagreb
Srijeda, 21. travnja 2021.

Udruga Bolje sutra uskoro kreće u provedbu projekta kojim će se povećati kvaliteta života osoba s invaliditetom u Koprivnici

Vrijednost projekta je 12.968.589,95 kuna, od čega je 12.968.589,95 kuna, odnosno potpuni iznos, sufinanciran iz sredstava Europske unije

Preporučujemo

Projekt Deinstitucionalizacijom do prava na neovisan život u lokalnoj zajednici, kojemu je nositelj udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice, a vrijedan je gotovo 13 milijuna kuna javnosti je predstavljen krajem rujna 2020.

– Od samog predstavljanja projekta udruga veselo objavljuje kako su završeni svi administrativni poslovi i upravni postupci koji su rezultirali dobivanjem pravomoćne građevinske dozvole, a u ožujku ove godine kreće postupak nabave izvođača radova – istaknuli su iz udruge Bolje sutra.

Podsjetimo, spomenutim projektom izgradit će se, obnoviti i prilagoditi prostor zgrade na Trgu Žarka Dolinara 17, koji je udruga dobila od Grada Koprivnice, u kojemu će se osobama s invaliditetom, osobama s teškoćama u razvoju, njihovim obiteljima i skrbnicima ponuditi mreža izvaninstitucionalnih usluga kako bi ih se što uspješnije uključilo u društvo i unaprijedio njihov svakodnevni život.

Između ostaloga, uredit će se uredi, arhiva, dvorane za sastanke, društvene i kulturne događaje, individualni i grupni rad s korisnicima, socijalnim radnicima i disfunkcionalnim obiteljima, obiteljsku medijaciju te za psihosocijalnu podršku, zatim dnevni boravak, blagovaonica, kuhinja, spremišta i skladište, vježbaonica za tjelesnu aktivnost, sanitarni čvorovi, toaleti i tuš kabine te toplinska stanica.

– Bit će tu i prostor za radnu okupaciju u kojemu će korisnici usvajati nova znanja i vještine za samostalan život, poput pripreme obroka, brige o prostoru, namirnicama i hrani, brige o vlastitom zdravlju, higijeni, odjeći i drugim predmetima kojima se koriste u svakodnevnom životu. Socijalne usluge koje će se pružati u okviru ovog projekta su usluge za odrasle osobe s tjelesnim oštećenjem, usluga poludnevnog boravka za 50 korisnika i za odrasle osobe s invaliditetom, usluge psihosocijalne podrške u obitelji te usluge individualne i grupne psihosocijalne podrške – ističu.

Partneri udruge Bolje sutra u ovom projektu su Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica, a ukupna vrijednost projekta je 12.968.589,95 kuna, od čega je 12.968.589,95 kuna, odnosno potpuni iznos, sufinanciran iz sredstava Europske unije.

Razdoblje provedbe projekta je od 1. rujna 2019. do 31. prosinca 2022. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Najnovije objave