Petak, 3. veljače 2023.

Udruga Peski-Art Đurđevac dobila nagradu za najuspješniju likovnu udrugu u Hrvatskoj

Nagradu za najuspješniju likovnu udrugu primili su na temelju kvalitetnog, kontinuiranog i predanog rada te povećeg broja članova koji su i dodatno pohvaljeni ili nagrađeni za svoj rad

Preporučujemo

U Gradskoj galeriji Zabok održani su 38. susreti likovnih stvaratelja Hrvatskog sabora kulture. Smotra je to likovnih radova odabranih na natječaju HSK-a na koji je pristiglo 289 djela iz 30 likovnih udruga iz cijele Hrvatske.

Povjerenstvo u sastavu Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti, i Aleksandra Goreta, akademska slikarica, za likovne susrete izabralo je 107 likovnih radova te dodijelilo nagrade, pohvalnice i priznanja najuspješnijima za 2022. godinu.

Nagrada za najuspješniju likovnu udrugu dodijeljena je udruzi Peski-Art Đurđevac, što je nakon 2018. i likovnih susreta u Slavonskom Brodu drugi put u pet godina.

“Međusobna podrška, raznolike aktivnosti i kontinuirani rad ključni su za razvoj kako same udruge, tako i pojedinaca unutar udruge, što u konačnici rezultira vidljivim uspjehom pri čemu nema kopiranja, već u fokus dolazi individualni pristup, karakter i afinitet svakog člana. Svijetli primjer je svakako udruga Peski-Art Đurđevac, koja je ove godine dobila nagradu za najuspješniju likovnu udrugu na temelju kvalitetnog, kontinuiranog i predanog rada te povećeg broja članova koji su i dodatno pohvaljeni ili nagrađeni za svoj rad”, stoji u obrazloženju povjerenstva.

Za svoj rad pohvalnice su dobili:

ŽELJKO BEČAJ – pohvala za najbolju izvedbu u tehnici pastela za rad Zlaćani trenutak

MIRKO MARKEŠIĆ – pohvala za najbolji rad u duhu naive u tehnici ulja na staklu za rad Pijevac na tikvi

FRANJO MIHOČKA – pohvala za najbolji lirski izričaj u tehnici akvarela za rad Inje

SANJA BENKO – pohvala za uspješno dočaranu atmosferu i minucioznost detalja za rad Iz dvorišta kojeg više nema

Pored pohvaljenih još su odabrani radovi članova udruge:

PERO CIK – Japica

IVANA HADŽIJA – Bakina dota

ĐURO JAKOVIĆ- Legenda o pijevcu i Đurđevcu

MARIJAN ŠTIMAC – Dan poslije sutra

PERO TOPLJAK –PETRINA – Svađa za međo

ĐURO ZVONAR – Goričar

Rezultatu i ovom vrijednom priznanju doprinijeli su svakako i likovni radovi članova udruge koji su pohvale i nagrade dobivali prethodnih godina, a ovaj put nisu bili među odabranima, ali su svojim izvedbama doprinijeli cjelokupnom dojmu da povjerenstvo ovo prestižno priznanje najuspješnije likovne udruge za 2022. godinu dodijeli upravo udruzi Peski-Art Đurđevac.

Uspješnosti autora iz Koprivničko-križevačke županije, odnosno Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije doprinosi i nagrada za najuspješnije likovno djelo koje je pripalo slikaru Anđelku Brkiću iz Likovno-kreativne sekcije KUD-a Delovi, a na susretima su svojim likovnim djelima bile zastupljene i udruge Križevački likovni krug, LS Podravka 72 KUD-a Podravka i Kloštranska paleta.

Cijelu fotogaleriju s dodjele nagrada, kao i radove možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti