Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Udruga Peski-Art Đurđevac nastavlja s nizom odličnih rezultata

Udruga Peski-Art prijavila je likovne radove svojih članova, a među 78 odabranih radova od 301 pristiglih na natječaj je i sedam radova članova udruge

Preporučujemo

Objavljeni su rezultati likovnog natječaja koji provodi Hrvatskog sabora kulture, krovna organizacija kulturnog amaterizma Hrvatske.

Natječaj je ove godine proveden po 36. put za likovne susrete i likovnu smotru koji su se trebali održati u Ogulinu, no zbog situacije s epidemijom koronavirusa bit će prvi puta organizirani online.

Đurđevačka udruga Peski-Art prijavila je likovne radove svojih članova, a među 78 odabranih radova od 301 pristiglih na natječaj je i sedam radova članova udruge.

Odabrani su Željko Bečaj s radom Jesenje oko, Pero Cik s drvorezom Ribič, Đurđica Franjić sa slikom ulja na platnu Dar s juga, Ivana Hadžija s keramičkim uratkom Zaboravljeno proljeće, Mirko Markešić s uljem na staklu Odmor kraj bunara, Zdravko Šabarić s diptihom ulja na planu Ludo vrijeme i Sanja Benko sa slikom Epitaf izgubljenom vremenu koja se prijavila preko Kulturne udruge Sveti Martin Dubrava, ali je i članica “Peski-Arta”.

– Udruga Peski-Art, nakon što je 2018. na spomenutom natječaju i 33. susretima u Slavonskom Brodu proglašena najuspješnijom udrugom, nastavlja kontinuitet kvalitetnih rezultata. Po strogim kriterijima stručnog povjerenstva u kojem su ove godine bili Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti i muzeologinja te Damir Facan Grdiša, akademski slikar, i ove godine među prijavljenim udrugama Peski-Art zauzela je visoko mjesto s brojem odabranih radova – istaknuli su iz udruge Peski-Art.

Samo jedna udruga ima dva odabrana rada više te još jedna isti broj izabranih radova.

Raduje činjenica da su među odabranima likovni radovi nekih likovnih stvaratelja koji do sad nisu bili birani, što govori da u udruzi postoji širina kvalitetnih likovnih stvaratelja.

- Advertisement -

Najnovije objave