Srijeda, 28. veljače 2024.

Udruga Peski-Art iz Đurđevca planira organizirati likovnu radionicu u Gospiću

Udruga već ostvaruje pripremne poslove te je nakon ostvarenih kontakata s Općom bolnicom Gospić stigao i službeni odgovor o prihvaćanju donacije

- Oglas -

Udruga Peski-Art Đurđevac i ove godine planira organizirati likovnu radionicu Peski-Art 2020. Đurđevac sa svečanom izložbom i priredbom Podravina svojemu generalu, a koju organizira u čast osme obljetnice oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu i rođenog Đurđevčana i Peščana generala Mladena Markača.

Kao i svake godine i ove godine likovne radove udruga donira u gradove koji posebno cijene doprinos hrvatskih branitelja i generala Mladena Markača hrvatskoj slobodi.

Nakon niza gradova (Lipika, Vukovara, Pakraca, Knina) ove godine to je grad Gospić kao jedan od gradova najviše stradalih u agresiji na Hrvatsku , odnosno Opća bolnica Gospić kao jedna od ratnih bolnica u Domovinskom ratu.

- Oglas -

Udruga već ostvaruje pripremne organizacijske poslove te je nakon ostvarenih kontakata s Općom bolnicom Gospić stigao i službeni odgovor s odlukom o prihvaćanju donacije.

Članovi udruge i prijatelji koji sudjeluju na likovnoj radionici su ponosni što će radovi krasiti stacionarne i radne prostore ustanove koja je dala svoj veliki obol kao ratna bolnica u Domovinskom ratu.

– Tako se promoviraju vrijednosti Domovinskoga rata i doprinos generala Mladena Markača hrvatskoj slobodi, ali i vrijednosti Đurđevca, Podravine i ljudi koji u njima žive – istaknuli su iz udruge Peski-Art.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti