Srijeda, 27. rujna 2023.

Udruga žena Bregi: ‘Moramo otkazati Dane zelja i bregofske pite zbog otvorenog animoziteta načelnika Kuzminskog’

'Mi smo s pripremama krenule već u ožujku ove godine, ali nažalost načelnik Općine Bregi nas je na sve moguće načine htio izbaciti iz organizacije i lažima obmanjivao nas i ostale Udruge s područja Općine Bregi koje su nam svih ovih godinu pomagale u organizaciji', poručuje Udruga žena Bregi

- Advertisement -

Otkazano je 25. izdanje Dana zelja i bregofske pite. Udruga žena Bregi tim povodom oglasila se izjavom za javnost.

Izjavu prenosimo u cijelosti.

”Nažalost, primorane smo otkazati 25. “Dane zelja i bregofske pite” zbog otvorenog animoziteta načelnika Općine Bregi g. Mate Kuzminskog prema Udruzi žena Bregi i odbijanja dodjele potrebnih sredstva za organizaciju manifestacije.

- Advertisement -

Mi smo s pripremama krenule već u ožujku ove godine, ali nažalost načelnik Općine Bregi nas je na sve moguće načine htio izbaciti iz organizacije i lažima obmanjivao nas i ostale Udruge s područja Općine Bregi koje su nam svih ovih godinu pomagale u organizaciji. Zašto nakon toliko godina u kojima smo kao organizator uspješno surađivale s Općinom kao glavnim pokroviteljem, odjednom sadašnjem načelniku taj model nije prihvatljiv i ne želi nam dati potrebna sredstva za organizaciju manifestacije?

Putem javnog natječaja za financiranje provedbe programa/projekata javnih potreba u kulturi dodijeljeno nam je samo 7.000,00 kn na ime organizacije 25.-tih „ Dana zelja i  bregofske pite“ što nije dostatno da bi se manifestacija organizirala. Uputile smo 08.08.2022. godine dopis načelniku Općine da nam se očituje da li će nam uplatiti ostatak sredstava predviđenih proračunom Općine Koprivnički Bregi A100404 30.000,00 kn za manifestacije “Dani zelja” – nije nam uopće dao odgovor.

Ali zato smo 26.08.2022. dobile obavijest mailom da će se Općina prijaviti na natječaj Ministarstva poljoprivrede ko organizator manifestacije što nije moguće jer nisu prihvatiljivi prijavitelj s obzirom da je osnivač i nositelj organizacije manifestacije “Dani zelja i bregofske pite” Udruga žena Bregi što je i navedeno u čl.7 Statuta Udruge koji je javno dostupan na linku.

Iz gore navedenih razloga smo prisiljene obustaviti sve dogovorene angažmane što se tiče  organizacije 25. “Dana zelja i bregofske pite” i otkazati održavanje manifestacije”, stoji u izjavi za javnost koju su potpisale predsjednica Suzana Bukvić i sve članice Udruge žena Bregi.

Reakciju načelnika objavit ćemo kad i ako je dobijemo.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti