Subota, 18. svibnja 2024.

Udruge i izlagači iz Koprivničko-križevačke županije predstavili se u Poljskoj

Podršku su pružili župan Darko Koren i pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev te veleposlanik Republike Hrvatske u Poljskoj Nj.E. Tomislav Vidošević

- Oglas -

Od 1. do 5. lipnja ove godine u mjestu Boleslawiec u poljskom Donjošleskom vojvodstvu održava se tradicionalni Festival južnoslavenskih kultura kojem su ove godine prisustvovale udruge i izlagači s područja Koprivničko-križevačke županije.

Podršku su pružili župan Darko Koren i pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev te veleposlanik Republike Hrvatske u Poljskoj Nj.E. Tomislav Vidošević.

U organizaciji Grada Boleslawiec pod geslom “Culture city in the City/Kultura grada u gradu”, na festivalu kulture koji posjećuje više tisuća posjetitelja i umjetnika iz svih krajeva Poljske, Koprivničko-križevačka županija se predstavila svojim kulturnim i autohtonim bogatstvom, a građanima Boleslawieca je prezentiran i županijski projekt ,,Pisanica od srca” koja krasi Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Varšavi.

- Oglas -

Posjetiteljima su se predstavili Udruga žena iz Koprivničkih bregi s bregovskom pitom, Udruga žena iz Virja s mazanicom, Udruga žena iz Đurđevca s pogačom z oreji, Ivan Andrašić je predstavio naivno slikarstvo, tvrtka Pampa Tea svoje čajeve, Podravinoteka je prezentirala domaće proizvode Đurđevačke Podravine, križevačke čipkarice su promovirale čunčanu čipku, a Društvo izvornog folkolora iz Koprivničkog Ivanca tradicionalni ivanečki vez.

Susret je bio prilika i za uspostavu kontakta s maršalekom Donjošleskog vojvodstva Cezaryjem Przybylskim te mogućnostima suradnje između Koprivničko-križevačke županije i Donjošleskog vojvodstva. Podršku Festivalu u organizaciji festivala pružilo je i Veleposlanstvo RH, a srdačnu dobrodošlicu gostima uputili su i načelnik općine Boleslawiec Roman Jaworski i ravnateljica Ansambla pjesme i plesa „Ziemi Boleslawieckiej” Elzbieta Andrusieczko.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti