Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Ugostitelji odustali od otvaranja svojih objekata nakon što su shvatili kolike mogu biti kazne

Iako se većina složila da je pametnije pričekati, desetak ugostitelja je u nedjelju ipak najavilo otvaranje

Preporučujemo

Predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb Franz Letica u Dnevniku N1 je rekao da su ugostitelji odustali od otvaranja svojih objekata unatoč zabrani Stožera, i to nakon što su shvatili kolike mogu biti kazne.

U subotu je održan neformalni sastanak ugostitelja na kojem je ipak odlučeno da se ne ide u otvaranje ugostiteljskih objekata unatoč zabrani.

– Nakon što su upućeni u sve rigorozne, drakonske kazne, od zatvorske koja ih je zaprepastila, kolege su ipak odlučile pričekati do 15. veljače, da mogu još tih 15 dana izdržati u ovom psihotičnom stanju. Odluka je da je pametnije ne otvarati 1. veljače. Apeliram da nitko ne otvori, da sačekaju tih 15 dana, da ćemo ići u pregovore sa Stožerom i revidirati mjere, barem da se terase dozvole. Svjedoci smo okupljanja na benzinskim crpkama, a ovako bi ljudi bili dislocirani na više lokacija – rekao je Franz Letica.

Iako se većina složila da je pametnije pričekati, desetak ugostitelja je najavilo otvaranje.

Franz Letica je dodao kako će podržati prosvjed udruge Glas poduzetnika koji su najavili za srijedu, 3. veljače, u Zagrebu.

– Zaključili smo da bi to bio legitiman put, da bi podržali Glas poduzetnika i vjerujem da ćemo se odazvati – istaknuo je.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti