Utorak, 21. ožujka 2023.

Uhićen mladić koji je s mačetom upao u gimnaziju i prijetio smrću učeniku

Pretpostavlja se da je naoružani mladić u školu ušao kroz stražnji ulaz, s obzirom na to da je na glavnoj porti portir. Riječ je o sporednom ulazu koji se ne zaključava

Preporučujemo

Uhićen je mladić koji je s mačetom upao u Klasičnu gimnaziju, izvijestili su u ponedjeljak popodne iz zagrebačke policije.

“Danas oko 13.50 sati na području Medveščaka u prostorije obrazovne ustanove došao je tada nepoznati mladić. Nakon toga, na hodniku je susreo učenika kojeg je i tražio, a kojem je oštrim predmetom uputio prijetnje. Nakon upućenih prijetnji, mladić je pobjegao”, priopćili su iz policije.

Informacije i saznanja koje je zagrebačka policija prikupila o samom događaju rezultirala su ciljanom potragom za mladićem u dobi od 18 godina.

Ubrzo nakon toga, tri sata nakon samog događaja, mladić je pronađen i uhićen također na području Medveščaka te priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Pretpostavlja se da je naoružani mladić u školu ušao kroz stražnji ulaz, s obzirom na to da je na glavnoj porti portir. Riječ je o sporednom ulazu koji se ne zaključava. Taj je ulaz neko vrijeme bio pod ključem, no učenici su se zbog toga bunili, s obzirom na to da su tu izlazili van na pušenje, piše Jutarnji.hr.

Današnji je incident po svemu sudeći bio eskalacija ranijeg sukoba koji se dogodio između dvoje srednjoškolaca. Jedan srednjoškolac se svome prijatelju požalio da je u prvom sukobu izvukao deblji kraj pa je taj njegov prijatelj iskoristio međusmjenu i potpuno neprimjetno ušao u školu, javlja Dnevnik Nove TV.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti