Utorak, 9. kolovoza 2022.

Uhićen visoko rangirani policajac, istraga se širi

Jutarnji list javlja da je uhićen Damir Osterman (48), informatički znanstvenik i voditelj projekata jačanja i integracije svih baza podataka unutar sustava policije

Preporučujemo

U srijedu navečer započela je velika akcija policije i USKOK-a u Zagrebu, a moguće i na još nekim lokacijama u Hrvatskoj, javlja Index.hr.

Najmanje tri osobe, među kojima su visokorangirani službenik za analitiku Ravnateljstva policije i bivši službenik nekadašnje Protuobavještajne agencije (POA) obuhvaćene su akcijom kojom ih se, prema neslužbenim informacijama, tereti za odavanje tajnih podataka.

Jutarnji list javlja da je uhićen Damir Osterman (48), informatički znanstvenik i voditelj projekata jačanja i integracije svih baza podataka unutar sustava policije.

Kao čelnom “adminu” čitave policije, Ostermanu je bio omogućen pristup cjelokupnoj državnoj bazi podataka osoba nad kojima se provode ili su se provodile posebne dokazne radnje, kao i pristup arhivama svih kriminalističkih evidencija, pristup tekućim tajnim operacijama i slično.

USKOK i MUP se još uvijek nisu službeno oglasili, ali se prva privođenja očekuju tijekom jutra.

- Advertisement -

Najnovije objave