Petak, 19. kolovoza 2022.

Uređuje se novih 6,5 kilometara nerazvrstanih cesta u Koprivnici

Nakon završetka radova na cestama više neće biti neravnina, dizanja prašine za suhog vremena i stvaranja blata u vrijeme kišnog razdoblja

Preporučujemo

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić obišli su u četvrtak radove na uređenju cesta OB tehnologijom na Vinici te na području oko gradskog groblja i sajmišta.

“Tijekom 2021. uredit će se još 6,5 kilometara cesta, uz prošlogodišnjih 13, ukupne vrijednosti 1,5 milijuna kuna, a uz spomenuta područja uredit će se i ceste u Starigradu, Reki, Miklinovcu i Jagnjedovcu”, istaknuli su iz koprivničke gradske uprave.

Tomislav Golubić i Mišel Jakšić

Predviđeno vrijeme trajanja radova uređenja cesta je nekoliko tjedana, a završno čišćenje cesta od viška kamena vršit će se minimalno dva tjedna nakon ugradnje OB-a.

Nakon završetka radova na cestama više neće biti neravnina, dizanja prašine za suhog vremena i stvaranja blata u vrijeme kišnog razdoblja.

Radove izvode Koming i njemački partner STM. Riječ je o novoj tehnologiji koja se tek probija na hrvatsko tržište, a do sada je na koprivničkom području pokazala dobre rezultate.

Nova tehnologija uređenja prometnica puno je brža i jeftinija od asfalta, a garancija na izvedene radove je 10 godina.

Površinska obrada šljunčanog kolnika (OB) vrši se u tri sloja. Prvi je priprema drobljenim kamenom 8-16 mm, drugi i treći se ugrađuje sitniji kamen zajedno s bitumenskom emulzijom koja kamen zalijepi za pripremljenu podlogu.

- Advertisement -

Najnovije objave