Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Uručene zahvale za humanitarnu veteransku međunarodnu pomoć za porušenu Banovinu

Predstavnicima veteranskih udruga prigodne zahvale UDVDR uručili su predsjednik županijske Podružnice Siniša Pavlović uz predsjednika ogranka Grada Koprivnice Zvonimira Prepelića

Preporučujemo

Na održanom 8. Međunarodnom streljačkom turniru OLUJA-95 UDVDR Podružnica Koprivničko-križevačke županije zahvalila se višegodišnjim prijateljima i susjedima, ratnim veteranima Vojne za Sloveniju iz Ormoža i Šentjura, kao i mađarskim veteranima 69. tenkovske brigade iz Nagyatada za veliku humanitarnu, međunarodnu veteransku pomoć koju su isti odmah nakon katastrofalnog potresa na Banovini i nakon javljanja UDVDR Podružnici Koprivničko-križevačke županije organizirano prikupili u svojim zemljama i dostavili na porušenu Banovinu.

Predstavnicima veteranskih udruga prigodne zahvale UDVDR-a uručili su predsjednik županijske Podružnice Siniša Pavlović uz predsjednika ogranka Grada Koprivnice Zvonimira Prepelića.

Zahvale su predane veteranima :

  1. Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ormož
  • koji su prikupljenim financijskim sredstvima (sa PO Vzhodnoštajerska i ZZVS) kupili i dopremili opremljeni stambeni kontejner za hrvatskog branitelja iz Petrinje.

Zahvalu je preuzeo predstavnik OZVVS Šentjur.

  1. Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šentjur
  • koji su prikupili za nastradalu Banovinu veliku količinu hrane, odjevnih predmeta , grijalica itd. i sa nekoliko velikih kombija dostavili nekoliko tona prikupljene humanitarne pomoći
  1. veterani 69. Harckocsi Ezred Nagyatad Mađarska
  • prikupili i dostavili financijska sredstva za Banovinu a tim sredstvima je kupljen građevinski materijal za porušene kuće hrvatskih branitelja u Gini i Petrinji a u koordinaciji sa URV „Crne Mambe „ iz Dugog Sela.

Predsjednik URV „Crne Mambe“ Dugo Selo, legenda Domovinskog rata pk. Ivica Šafarić, također je uručio zahvalnicu udruge “CRNE MAMBE” mađarskim veteranima 69. tenkovske brigade za suradnju i koordinaciju vezano uz prikupljenu financijsku humanitarnu pomoć za Banovinu.

“Ovim putem našim prijateljima i susjedima, ratnim veteranima iz Slovenije i Mađarske još jednom od srca zahvaljujemo na predivnoj humanitarnoj gesti koju su iskazali odmah nakon katastrofalnog potresa na Banovini”.

Tekst i foto: UDVDR Podružnica Koprivničko- križevačke županije

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti