Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Uskoro kreće dogradnja dječjeg vrtića Maslačak u Đurđevcu

Izgradit će se prostorije za osam vrtićkih skupina s pripadajućim garderobama, sanitarijama i natkrivenim terasama, priručnom kuhinjom i blagovaonicom

Preporučujemo

Grad Đurđevac je još jednom uspješno osigurao EU sredstva za financiranje svojeg projekta, a ovog se puta radi o dogradnji dječjeg vrtića Maslačak.

Projekt je prošao sve administrativne provjere te se uskoro očekuje potpis ugovora za financiranje projekta nakon čega će se raspisati javna nabava za izvođače radova.

Projektom je predviđena izgradnja potpuno nove zgrade uz postojeću vrtićku, a u koju će biti smješteni predškolci kako bi ih se najbolje pripremilo za školu, ali i kako bi im što bezbolnije prošlo razdoblje prelaska iz vrtića u školske klupe.

Izgradit će se prostorije za osam vrtićkih skupina s pripadajućim garderobama, sanitarijama i natkrivenim terasama, priručnom kuhinjom i blagovaonicom.

“Nakon što smo potpuno uredili vrtić i energetski ga obnovili, iz EU sredstava financirali smo i nova zapošljavanja te provođenje 11 kraćih programa. Dogradnjom vrtića i dalje ćemo biti vrtić koja nema listu čekanja te ćemo koliko god bude potrebno i u budućnosti uvijek osiguravati prostor u vrtiću za svu djecu s područja našega grada”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

U dječji vrtić Maslačak svake se godine upisuje sve više djece koja polaze jaslice tako da je već za iduću pedagošku godinu najavljeno povećanje broja upisane djece.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 12,8 milijuna kuna, a očekuje se 9,7 milijuna kuna iz EU sredstava.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti