Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Uskoro kreće izgradnja biciklističko-pješačke staze na dijelu ulice Trg kralja Tomislava i dijelu ulice Pemija u Drnju

Ova trasa je jedna od najkritičnijih prometnih pozicija i zato što se zbog šireg koridora ne preklapa s projektom Aglomeracija Koprivnica

Preporučujemo

Nakon svih pripremnih radnji i izrade projekta, u ponedjeljak je ishođena građevinska dozvola za radove na dijelu ulice Trg kralja Tomislava i dijelu ulice Pemija u Drnju.

Naime, radi se o projektu kojim je obuhvaćeno oko 450 m trase biciklističko-pješačke staze, širine 2,5 metra s kolnim prilazima, pripadajućom oborinskom odvodnjom, rekonstrukcijom starog mosta na predmetnoj trasi.

– Investicija je procijenjena na 800.000 kuna bez PDV-a, a osim vlastitih sredstava, imamo ugovoreno sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova i naše županije – istaknuo je općinski načelnik Petar Dombaj.

Ova trasa odabrana je iz razloga jer je jedna od najkritičnijih prometnih pozicija i zato što se zbog šireg koridora ne preklapa s projektom Aglomeracija Koprivnica.

– Realizacijom projekta, centar Drnja povezujemo s Osnovnom školom Fran Koncelak što je ključno jer prvenstveno brinemo o sigurnosti naših mještana u prometu, a tu je posebni naglasak na polaznike škole. U fazi smo odabira izvođača, a radovi na terenu krenuti će sredinom ožujka – rekao je.

Sve ostale trase biciklističko-pješačkih staza u fazi su izrade idejnih rješenja.

– Izrada projektno-tehničke dokumentacije kreće u narednim danima, a sama realizacija radova predviđena je nakon izgradnje sustava kanalizacije u našoj Općini – zaključio je Dombaj.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti