Petak, 2. lipnja 2023.

Uskoro kreće rekonstrukcija i dogradnja koprivničke Obrtničke škole

Imati ćemo jedan reprezentativni objekt u kojem ćemo moći osposobljavati naše učenike i naše gospodarstvo, rekao je ravnatelj Zlatko Martić

U prostorima koprivničke Obrtničke škole u ponedjeljak je potpisan ugovor za radove na rekonstrukciji i dogradnji Obrtničke škole za potrebe Centra kompetentnosti.

“Danas smo svakako korak do ostvarenja našeg sna jer potpisujemo ugovor o građenju Centra kompetentnosti u kojem će naši učenici i naši djelatnici moći pokazati još više od onoga što su pokazivali do sada. Kada sve ovo završi znam da ćemo imati jedan reprezentativni objekt u kojem ćemo se moći nalaziti na druženjima, ali i prostor u kojem ćemo moći osposobljavati naše učenike i naše gospodarstvo. Dakle, imat ćemo jedan veliki poticaj koji će oplemeniti rad naše škole, grada i županije”, rekao je ravnatelj Zlatko Martić.

Centar kompetentnosti, trebao bi prema riječima izvođača radova, tvrtke Radnik, biti gotov u roku 10 mjeseci i 10 dana, odnosno do ožujka 2022.

“Ugovor je vrijedan 19,7 milijuna kuna neto. Radimo dogradnju aneksa, odnosno na postojećih 10.000 kvadratnih metara dograđujemo oko 2000 kvadratnih metara za oko 300 učenika. U prizemlju će biti laboratoriji i drugi pomoćni objekti, a u etažama najvećim dijelom učionice. Objekt je klasična armirano-betonska konstrukcija s toplinskim izolacijama te sa svim potrebnim da bi imala energetski razred A+”, rekao je predsjednik uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec.

Obraćajući se okupljenima u ime Grada Koprivnice, gradonačelnik Mišel Jakšić spomenuo je kako je dogradnja škole dio šire slike obrazovno-gospodarskog razvoja.

“Ovo je nastavak nečega što je zamišljeno za ovaj dio grada. Mislim da će jako puno značiti za obrazovni, ali i za gospodarski sektor. Nastavno na dvoranu Osnovne škole Đuro Ester, idemo i u rekonstrukciju našeg takozvanog ‘školaka’. To nam jako puno znači i zbog potrebe za ulaganjem u obrazovnu infrastrukturu, ali i potrebe za ulaganjem u nove kompetencije i nova znanja koja su potrebna da bi naše gospodarstvo išlo naprijed. Mislim da je ovo jedna dobra početna točka koja će zajedno s rekonstrukcijom Podravke i nove dvorane, ovom kvartu donijeti novu vizuru i novi značaj za Koprivnicu”, rekao je Jakšić.

O samoj vrijednosti ulaganja, odnosno konkretnim troškovima, župan Darko Koren pojasnio je da riječ o značajnoj investiciji kojoj je cijena porasla uslijed vanjskih faktora.

“Ovaj projekt će u konačnici biti vrijedan, najmanje 70 milijuna kuna, iako smo ga deklarirali kao dva puta po 30. Za sam Centar kompetencija su osigurana sredstva vanjskih izvora, međutim zbog okolnosti poskupljenja određenih radova i određenih neprihvatljivih troškova projekta, to će biti najmanje 70 milijuna kuna”, kazao je župan Koren.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti