Subota, 1. travnja 2023.

Usvojena nova strategija razvoja grada Koprivnice, pogledajte koji su njezini prioriteti

Provedbom planiranih ciljeva i mjera jednako će se razvijati svi dijelovi grada i prigradskih naselja, poticat će se održivi razvoj i gospodarski rast, ulagat će se u održiv sustav odgoja i obrazovanja, a posebna briga vodit će se o unapređenju sustava socijalne zaštite, kao i o demografskoj revitalizaciji

Preporučujemo

Većinom glasova na sjednici koprivničkog Gradskog vijeća usvojena je nova strategija razvoja grada Koprivnice do 2030. godine.

Strategija je izrađena tako da cijeli dokument prate tri strateška prioriteta koja su usklađena s nacionalnom razvojnom strategijom Republike Hrvatske do 2030. godine i s nacionalnim planom oporavka i otpornosti, a to su održivi razvoj, otporan razvoj i zeleni razvoj, pojasnili su iz gradske uprave.

Strateški dokument izrađen je sukladno uredbi o smjernicama za izradu akata strateškog planiranja od nacionalnog značaja i od značaja za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Prilikom izrade dokumenta poštivana su sva načela strateškog planiranja i upravljanja razvojem navedena u Zakonu o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske.

Strategija razvoja Grada Koprivnice usmjerena je daljnjem rastu društvenog standarda svih građana i razvoju gospodarstva.

Provedbom planiranih ciljeva i mjera jednako će se razvijati svi dijelovi grada i prigradskih naselja, poticat će se održivi razvoj i gospodarski rast, ulagat će se u održiv sustav odgoja i obrazovanja, a posebna briga vodit će se o unapređenju sustava socijalne zaštite, kao i o demografskoj revitalizaciji, naglašavaju iz gradske uprave.

Istaknuli su i kako su u izradi strategije sudjelovali dionici iz svih sektora te se kroz provedbu anketi, javnih rasprava i analiza kreirao dokument koji će biti okosnica daljnjeg razvoja grada Koprivnice.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti