Srijeda, 24. srpnja 2024.

Varaždinskoj bolnici u ispomoć stiže 16 medicinskih sestara

Varaždinska Opća bolnica zatražila je i povratak svojih specijalizanata iz zagrebačkih klinika kako bi se olakšao rad, i s covid pozitivnima i s ostalim pacijentima

- Oglas -

Ravnatelj varaždinske bolnice Damir Poljak rekao je u petak da je u toj bolnici na liječenju 230 pacijenata pozitivnih na koronavirus, a u ispomoć zdravstvenom osoblju bolnice u subotu dolazi 16 medicinskih sestara.

“Zatražili smo u srijedu od Ministarstva zdravstva mobilizaciju sestara i odlukom ministra mobilizirano je 16 medicinskih sestara s područja Varaždinske županije, prvenstveno iz Specijalne bolnice Varaždinske Toplice, iz Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu, i one će doći sutra da nam pomognu u zbrinjavanju naših pacijenata”, rekao je ravnatelj Poljak.

Varaždinska Opća bolnica zatražila je i povratak svojih specijalizanata iz zagrebačkih klinika kako bi se olakšao rad, i s covid pozitivnima i s ostalim pacijentima.

- Oglas -

U varaždinskoj bolnici i dalje se provodi hladni pogon, ali u smanjenom obliku.

„Liječnici su donijeli odluku da nećemo generirati daljnje liste čekanja nego će sukladno mogućnostima i dalje obavljati sve dijagnostičke pretrage, a smanjen operativni program će se i dalje provoditi“, kazao je ravnatelj.

Poljak je dodao da su preko Stožera civilne zaštite Varaždinske županije tražili da se ponovno uvede testiranje pacijenata koji dolaze ili na elektivne preglede ili na preglede kod kojih se generira aerosol, ali odgovor još nisu dobili.

„To smo tražili jer smo tijekom proteklog razdoblja imali proboje, odnosno pojavu pozitiviteta među osobama koje imaju covid potvrdu“, rekao je ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

130 pacijenata u Klenovniku

- Oglas -

Od 230 pacijenata oboljelih od koronavirusa, 130 ih je smješteno na lokaciji u Klenovniku. U jedinci intenzivnog liječenja na respiratoru su 22 pacijenta. U posljednja 24 sata jedan je pacijent preminuo. Među hospitaliziranim pozitivnim pacijentima je 70 posto necijepljenih i 30 posto cijepljenih.

Pozitivnih mladih pacijenata na odjelu pedijatrije trenutno nema. Trenutno su na odjelu ginekologije pozitivne dvije trudnice i jedna rodilja na covid odjelu, a prema Poljakovim riječima, sve tri su dobrog zdravstvenog stanja.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin naglasio je da trenutno raspolažu s dovoljno smještajnih kapaciteta i za covid pozitivne i za ostale pacijente. Dodao je da bolnica ima 44 respiratora, što je trenutno dovoljan kapacitet. No, zatražena je ispomoć u zdravstvenom osoblju.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti