Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije osigurala opremu za vatrogasce s područja Novog Virja

Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije ove je godine za sva tri požarna područja (Koprivnica, Križevci i Đurđevac) osigurala ukupno 360.000 kuna za nabavu opreme

Preporučujemo

U ponedjeljak je u prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drenovica održana primopredaja vatrogasne opreme vrijedne 40.000 kuna namijenjene dobrovoljnim vatrogasnim društvima Medvedička, Drenovica i Crnec, koja spadaju u Vatrogasnu zajednicu Općine Novo Virje.

Nabava opreme financirana je sredstvima iz županijskog proračuna kroz Vatrogasnu zajednicu Koprivničko-križevačke županije, a primopredaji su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, pročelnica službe ureda župana Melita Ivančić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, načelnik Općine Mirko Remetović, zamjenik zapovjednika JVP-a Đurđevac Alen Škudar, referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc i predstavnici DVD-a Drenovica.

Zamjenik Ljubić vatrogascima je čestitao na predanom i uspješnom radu te naglasio važnost dobrovoljnog vatrogastva na području županije, posebno se osvrnuvši na njihov doprinos u kriznim situacijama.

“Iznimno nam je drago što smo vatrogascima s područja Novog Virja uručili novu opremu koja će im biti od velike koristi u još boljem obavljanju svih zadataka. Kvalitetno ljudstvo i suvremena oprema osnova su uspješnog obavljanja ove djelatnosti, a Županija i županijska Vatrogasna zajednica i nadalje će vas podržavati u svim aktivnostima. Našim vatrogascima i dalje ćemo osiguravati sve potrebne uvjete koji su i iznad zakonski propisanog standarda kao što to činimo već godinama. Hvala vam na entuzijazmu i požrtvovnosti koje ulažete u vatrogastvo i želim vam što manje intervencija”, rekao je Ljubić.

Zapovjednik Habijan je podsjetio na veliku ulogu vatrogasaca u kriznim situacijama te predstavio planove nabavke opreme i vozila kroz nacionalne programe prema kojima bi vatrogascima s područja Koprivničko-križevačke županije u narednom razdoblju uz opremu trebalo stići do 15 suvremenih vozila za različite namjene.

Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije ove je godine za sva tri požarna područja (Koprivnica, Križevci i Đurđevac) osigurala ukupno 360.000 kuna za nabavu opreme, odnosno 120.000 kuna po svakom požarnom području, a pročelnica Ivančić je kazala kako je Županija za nabavu vatrogasne opreme osigurala i dodatnih 50.000 kuna, stoji na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

“Županija će i dalje snažno u suradnji s članovima vatrogasne zajednice uspješno odgovarati na sve izazove i podizati standard vatrogastva”, poručila je pročelnica Ivančić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti