Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Važna obavijest o dezinsekciji komaraca na području općine Križ

Insekticidna sredstva koja se koriste prilikom dezinsekcije komaraca imaju brzo početno djelovanje i dugo rezidualno djelovanje, što u konačnici rezultira smanjenjem populacije komaraca u svim njihovim razvojnim stadijima, od ličinki do adulta

- Oglas -

Škarda-sanitarna zaštita iz Čazme vršit će larvicidno i adulticidno tretiranje komaraca na području općine Križ (Bunjani, Donji Prnjarovec, Gornji Prnjarovec, Johovec, Konšćani, Križ, Mala Hrastilnica, Novoselec, Obedišće, Okešinec, Razljev, Rečica Kriška, Širinec, Šušnjari, Velika Hrastilnica, Vezišće) u srijedu, 5. lipnja, u jutarnjim satima.

Tretiranje će se provoditi sa zemlje aparatima mobil-star i Swinfog te izlaganjem granula larvicida, insekticidnim sredstvima III skupine na bazi permetrina i temefosa. Insekticidna sredstva koja se koriste prilikom dezinsekcije komaraca imaju brzo početno djelovanje i dugo rezidualno djelovanje, što u konačnici rezultira smanjenjem populacije komaraca u svim njihovim razvojnim stadijima, od ličinki do adulta, pojasnili su iz Općine Križ.

Ti insekticidi neznatno su opasni za čovjeka i njegovu okolinu, a u okolišu ne ostaju jer su biorazgradivi. Insekticidi imaju odobrenje i rješenje Ministarstva zdravlja.

- Oglas -

U slučaju lošijeg vremena tretiranje se prenosi na idući naredni dan bez oborina.

Više informacija možete dobiti na broj mobitela 099/370-7472 (Dalibor Križan).

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti