Petak, 24. svibnja 2024.

Važna obavijest o provedbi deratizacije na području Legrada

Trovanje štetnih glodavaca provest će se izlaganjem zatrovanih mamaca na svim mjestima gdje se obično pojavljuju štetni glodavci (podrum, dvorište, okoliš i eventualno tavan)

- Oglas -

Djelatnici tvrtke ICC 3D provest će uništavanje štetnih glodavaca na području općine Legrad od 22. travnja do 30. travnja.

“Trovanje štetnih glodavaca provest će se izlaganjem zatrovanih mamaca na svim mjestima gdje se obično pojavljuju štetni glodavci (podrum, dvorište, okoliš i eventualno tavan)”, priopćili su iz Općine Legrad.

S obzirom na biologiju i fiziologiju populacije štetnih glodavaca koji se pojavljuju na području Legrada koristit će se antikoagulanti II. generacije na bazi bromadiolona u formulacijama Brodilon mamac (nosač pšenični lom), Presol plus pšenični mamac i Broditop parafinski blok djelatne tvari brodifakum.

- Oglas -

Rodenticidne meke bit će izložene u deratizacijskim kutijama, a u kanalizacijskim provodnicima, uz obale otvorenih vodotokova, kanala i u vlažnim prostorima kruti raticidni mamci (parafinski blokovi) vezani žicom.

Bromadiolon (derivat kumarina) djeluje kao kumulativni antikoagulant tako da sprječava tvorbu protrombina. Antidot je Vitamin K1 koji se primjenjuje samo u slučaju pojave simptoma.

Svi oblici i formulacije zatrovanih meka propisno su registrirani i imaju dozvolu za primjenu u Hrvatskoj rješenjem Ministarstva zdravstva.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti